Petitchef

Rulada cu frisca si kiwi

Felul principal
4 porții
50 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
8 oua

8 linguri zahar

8 linguri faina

6 linguri ulei si 1 praf de sare


Pentru umplutura si decor:

200 ml frisca lichida


bomboane M & M

10 g cicolata neagra

fulgi de migdale

Preparare

  • Separi albusurile de galbenusuri.Freci galbenusurile cu sarea.Bati albusurile spuma,pui zaharul lingura cu lingura si bati pana se intareste bezeaua.
  • Adaugi treptat galbenusurile si, alternativ,faina si uleiul,amestecand usor ,de jos in sus,cu o lingura de lemn.Torni compozitia intr-o tava mare (sau in doua mici), tapetata cu hartie de copt si coci blatul in cuptorul preincalzit,la foc mijlociu,timp de 15-20 minute.
  • Rastorni blatul pe un servet umed si indepartezi hartia.Rulezi blatul impreuna cu servetul.Bati frisca ,derulezi blatul racit,intinzi jumatate din frisca lasand margine libera de 3-4 cm,presari kiwi si rulezi din nou.Decorezi rulada cu frisca ramasa si dai la rece pentru 2-3 ore.
  • Topesti ciocolata ,apoi iti confectionezi un cornet din hartie de copt cu orificiul mic,pe care il umpli cu ciocolata topita si il strangi la capat.dai contur la fulgii de migdale si dai la frigider.
  • Pui cate-o bomboana pe rulada, si imprejur fulgi de migdale.Aceste floricele din fulgi de migdale puteti decora torturi,rulade,creme .




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Fructele Kiwi, delicii de smarald!Fructele Kiwi, delicii de smarald!10 Secrete pentru o frisca perfecta!10 Secrete pentru o frisca perfecta!Rulada - desertul rapidRulada - desertul rapid

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: