Petitchef

Spekulatius

Felul principal
2 porții
40 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
500 g Faina

50 g migdale macinate

citva stropi de esenta de migdale amare

1 pac zahar vaniliat

250 g zahar brun

250 g unt rece

2 oua

1/2 lc praf copt

-1 pac. mirodenii pt. biscuiti Spekulatius

faina pentru prelucrat

Preparare

  • Zaharul, zaharul vaniliat, aroma de migdale si migdalele se mixeaza bine cu ouale.Faina se amesteca cu praful de copt, plicul de mirodenii pt.
  • Spekulatius si impreuna cu untul rece taiat bucatele se framinta/malaxeaza un aluat compact.Acesta se impacheteaza in folie de nailon alimentara si se lasa peste noapte la friginder.
  • A doua zi se scot portii din el si se intind pe masa de lucru foarte subtiri, ca.2-3mm.Se pudreaza cu faina si cu rola de Spekulatius sau cu alte forme se decupeaza din el motivele dorite care se aseaza pe tava captusita cu hirtie de copt si se coc la 200°C ca 10 min.

Poze

SPEKULATIUS, poza 1SPEKULATIUS, poza 2SPEKULATIUS, poza 3



Comentarii:

16/11/2012

Bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Turta dulce moale / lebkuchen weich
Turta dulce moale / lebkuchen weich
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Fursecuri glazurate
Fursecuri glazurate
3 porții
1 oră
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Fursecuri ?domino? ®laura s.
Fursecuri ?domino? ®laura s.
10 porții
1h15m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu rubarba
Tarta cu rubarba
10 porții
1 oră
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Mantecados
Mantecados
6 porții
1h10m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: