Petitchef

Sufleu de urzici

Felul principal
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
800 g urzici

100 g unt

4 oua

200 ml lapte

70 g faina

sare,piper.

Preparare

  • Cureti urzicile si le speli foarte,foarte bine in mai multe ape.Lefierbi in apa cu sare aproximativ 8 minute,dupa care le strecori si le treci prin sita.
  • Intr-o tigaie pui untul sa se topeasca,adaugi faina pe care o amesteci repede,tragi de pe foc si torni laptele amestecand energic ca sa se desfaca faina in lapte.Il mai dai intr-un clocot si dupa ce se raceste il adaugi in piureul de urzici.
  • Incorporezi galbenusurile,potrivesti de sare si piper si la final pui albusurile batute spuma.Torni amestecul intr-un vas uns cu unt si tapetat cu pesmet si-l dai la cuptor pentru 20 de minute,la foc iute.

Poze

Sufleu de urzici, poza 1Sufleu de urzici, poza 2



Comentarii:

29/03/2014

Super tare!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/04/2012

Buna,am facut-o!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Salata de paste - simpla si rapida
Salata de paste - simpla si rapida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Piure de cartofi - simplu si rapid
Piure de cartofi - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Sufleu de carne de vita si conopida
Sufleu de carne de vita si conopida
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Sufleu de paste cu sunca
Sufleu de paste cu sunca
6 porții
1h15m
Foarte ușor
Rețetă Sufleu de conopida
Sufleu de conopida
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: