Petitchef

Supa de gaina cu galuste

Felul principal
2 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Ingrediente galuste:

Preparare

  • Intai fiert gaina (de curte) in oala sub presiune. Dupa ce a fiert, scos carnea iar in zeama ramasa adaugat legumele taiate felii (nu foarte mici). Ceapa lasat intreaga pentru ca la final scos din supa.
  • Cand legumele au fiert, condimentat supa si preparat si galustele. Ele trebuie puse imediat in supa fierbinte, altfel se intaresc.
  • Pentru galuste, batut oul cu sare si cu ulei dupa care inceput sa adaug grisul. Aici depinde de marimea oului cat gris intra.Trebuie sa iasa o coca nu foarte tare dar nici sa nu curga astfel incat sa se poata lua cu lingura.
  • Asadar, se da focul la minim, se moaie lingura in supa fierbinte, apoi se ia coca cat incape si se scufunda in supa. Probati intai cu o singura galusca, sa nu se dezintegreze, daca se intampla asta mai adaugati gris.
  • Galustile sunt gata la 2-3 minute dupa ce s-au ridicat la suprafata. Atunci se stinge focul, se pune patrunjelul si se pune un capac pentru ca galustile se mai umfla in continuare.


Întrebări:




Comentarii:

merceleo, 13/06/2018

Buna supica!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/12/2016

F buna bravooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
adela_c, 15/06/2018

Supa, pentru a fi limpede, se fierbe la foc mic si se aduna spuma lasata de carne in timpul fierberii. Deci oala sub presiune nu are ce cauta la pregatirea supei.

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 13/06/2018

Nu-mi place sa vad morcovul si telina in supa, ori e supa ori e ciorba, ce naiba! Eu le pun intregi iar pe langa ele mai pun inca o ceapa, un ardei gras si 2-3 catei de usturoi si le scot pe toate la sfarsit, iar galustile eu le fac cu albusul batut spuma tare dupa care adaug galbenusul, apoi grisul in ploaie pana obtin o compozitie ferma dar usor modelabila si care sa fosneasca atunci cand imi plec urechea spre ea si le pun imediat in supa cu o lingurita; eu nu pun ulei in galusti pentru ca e destul de grasa supa.

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa super cremoasa de legume la thermomix
Supa super cremoasa de legume la thermomix
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de sfecla rosie - usoara si rapida
Supa de sfecla rosie - usoara si rapida
2 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Cum se fac galuste pufoase din gris? Cum se fac galuste pufoase din gris?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează