Petitchef

Supa de gaina cu galuste

Felul principal
2 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Ingrediente galuste:

Preparare

  • Intai fiert gaina (de curte) in oala sub presiune. Dupa ce a fiert, scos carnea iar in zeama ramasa adaugat legumele taiate felii (nu foarte mici). Ceapa lasat intreaga pentru ca la final scos din supa.
  • Cand legumele au fiert, condimentat supa si preparat si galustele. Ele trebuie puse imediat in supa fierbinte, altfel se intaresc.
  • Pentru galuste, batut oul cu sare si cu ulei dupa care inceput sa adaug grisul. Aici depinde de marimea oului cat gris intra.Trebuie sa iasa o coca nu foarte tare dar nici sa nu curga astfel incat sa se poata lua cu lingura.
  • Asadar, se da focul la minim, se moaie lingura in supa fierbinte, apoi se ia coca cat incape si se scufunda in supa. Probati intai cu o singura galusca, sa nu se dezintegreze, daca se intampla asta mai adaugati gris.
  • Galustile sunt gata la 2-3 minute dupa ce s-au ridicat la suprafata. Atunci se stinge focul, se pune patrunjelul si se pune un capac pentru ca galustile se mai umfla in continuare.

Rețete inrudite

YouTube


Întrebări:




Comentarii:

merceleo, 13/06/2018

Buna supica!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/12/2016

F buna bravooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
adela_c, 15/06/2018

Supa, pentru a fi limpede, se fierbe la foc mic si se aduna spuma lasata de carne in timpul fierberii. Deci oala sub presiune nu are ce cauta la pregatirea supei.

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 13/06/2018

Nu-mi place sa vad morcovul si telina in supa, ori e supa ori e ciorba, ce naiba! Eu le pun intregi iar pe langa ele mai pun inca o ceapa, un ardei gras si 2-3 catei de usturoi si le scot pe toate la sfarsit, iar galustile eu le fac cu albusul batut spuma tare dupa care adaug galbenusul, apoi grisul in ploaie pana obtin o compozitie ferma dar usor modelabila si care sa fosneasca atunci cand imi plec urechea spre ea si le pun imediat in supa cu o lingurita; eu nu pun ulei in galusti pentru ca e destul de grasa supa.

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa de gaina cu taietei
Supa de gaina cu taietei
6 porții
2 h 25 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa de gaina cu galuste
Supa de gaina cu galuste
8 porții
2 h 30 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa de gaina cu galuste din ficat de pasare
Supa de gaina cu galuste din ficat de pasare
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Cum se fac galuste pufoase din gris? Cum se fac galuste pufoase din gris?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: