Petitchef

Supa simpla, de chimion

Altele
8 porții
10 min
20 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
3 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 telina cat un mar, 3 cartofi, 1 lingurita chimion, 100 ml ulei, 1 lingura faina, 1 legatura patrunjel verde, sare, 3 litri apa.

Preparare

  • Punem la fiert 3 litri apa, cand fierbe, adaugam zarzavatul maruntit si lingurita de chimen. Cand este fiert zarzavatul, separat intro tigaie, incingem uleiul, adaugam faina, rumenim usor, apoi stingem rantasul cu apa rece(cam 250 ml apa) amestecam bine la foc mic, sa nu se faca cocoloase, turnam rantasul peste supa, potrivim de sare si adaugam verdeata tocata. Se serveste cu crutoane de paine prajita. Este o supa de post, se face des in Ardeal, are rantas specific zonei. Veti zice ca nu mai e la moda rantasul, ca e greu la stomac sau multe altele, dar sa nu uitam ca bunicii nostri o consumau si au dus-o mai mult decat noi. Asa ca incercati!

Poze

Supa simpla, de chimion, poza 1Supa simpla, de chimion, poza 2Supa simpla, de chimion, poza 3


Comentarii:

merceleo, 19/11/2014

Regretabila confuzie intre chimen si chimion, care sunt doua mirodenii diferite, pentru o gospodina cu pretentii e ceva inadmisibil.

am gătit această rețetă (1) (1) Abuz
Elenica, 20/11/2014

Prin pasarea legumelor fierte rezulta o supa crema cu un gust deosebit. De ce sa mai punem si faina? Chiar nu are sens.Cateva crutoane cu diverse condimente (sau nu) sunt ideale in aceasta supa.

(2) (0) Abuz
19/11/2014

Sunt ardeleanca si stiu o reteta de supa de chimen mai speciala; zarzavaturile se paseaza, iar chimenul se prajeste putin, se da prin morisca de cafea, se face pulbere si de-abia apoi se pune in supa. Rezultatul e la fel de special: nu mai e nevoie de rantas, supa devenind mai consistenta prin pasarea zarzavaturilor, iar chimenul astfel pregatit da un gust foarte ,foarte bun supei! Evident se adauga painea prajita, iar in zilele fara post, putina smantana nu strica...;))

(3) (0) Abuz
19/11/2014

Mai bine incinge faina in tigaia uscata, uleiul incins degaja acroleina (cancerigena).

(1) (0) Abuz
25/08/2014

Pai e chimen sau chimion?

(1) (0) Abuz
25/06/2014

Ai uitat: dupa ce au fiert toate incredientele ( zarzavatul si chimenul ) se va pasa si strecura , apoi restul operatiilor.

(0) (0) Abuz
11/05/2014

E foarte gustoasă și fără rântaș. Punem doar cartofii pisați. ;)

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa aromata
Supa aromata
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supa simpla, de chimion
Supa simpla, de chimion
4 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Supa crema de dovleac (reteta video)
Supa crema de dovleac (reteta video)
6 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa cu capac de foietaj
Supa cu capac de foietaj
3 porții
1h30m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Supa de cartofi si praz
Supa de cartofi si praz
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Gazpacho sau supa-salataGazpacho sau supa-salataCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: