Terina cu somon
Proaspat sau afumat, folosim somonul si aici! Ei bine, am facut terina! Usor de facut, va permite sa mancati peste cu intreaga familie. Insotiti cu o salata mixta pentru o masa usoara si completa :-) Sunteti gata? Haideti, in bucatarie! Urmati pasii nostri din reteta scrisa, fotografii si video :-D
Ingrediente
6
Materiale
- 1 mixer
- 1 tava dreptunghiulara 22x11
- folie aluminiu
Preparare
Preparare10 min
Gătire1 oră
Taiati in bucati mari somonul proaspat, apoi amestecati-l cu ouale, pudra de usturoi, smantana, cepsoara si mixati-le pana cand se obtine un amestec omogen.
Puneti pe fundul formei feliile de somon afumat. Turnati 1/3 din preparatul de mai sus si apoi puneti iar felii de somon afumat deasupra. Repetati.
Puneti forma intr-o alta tava in care puneti apa (pentru a crea efectul de Bain Marie). Acoperiti tava cu folie de aluminiu si introduceti in cuptorul preincalzit la 180° C, timp de 50 de minute.
Indepartati folia de aluminiu si continuati sa gatiti timp de 10 minute la 180° C.
Desfaceti usor, presarati cu cepsoara tocata si serviti.
Observații
Se poate servi calda sau rece.
Nu ezitati sa condimentati terina cu condimentele preferate!
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 247Kcal
- Carbo: 1.3g
- Grăsimi: 19.5g
- Grăsimi sat.: 9.8g
- Proteine: 16.4g
- Fibre: 0.1g
- Zahăr: 1.1g
- ProPoints: 7
- SmartPoints: 9
Informații nutriționale pentru 1 porție (121g)
Echipamente de gătit
Plită
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
4.86/5, 7 voturi 1 comentariu
Mihaela
Buna seara aceasta reteta se poate sa pot sa o prepar si eu,




Punctează această reţetă