Petitchef

Quiche cu somon - rapid de facut

Felul principal
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor
sau
Cand nu aveti prea multe idei pentru masa, nimic nu este mai bun decat Quiche! Servit cu o salata mixta, reprezinta o masa echilibrata pentru cei care se intorc flamanzi de la petreceri nocturne :)

Ingrediente

6 porții
1 pâte brisée

375 gr somon

2 salote

4 oua

200 ml de smantana lichida

sare si piper

ulei de masline

Materiale

Forma ceramica de copt cu diametrul de 28 cm

Preparare

Etapa 1 - Quiche cu somon - rapid de facut

Etapa 1

Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie. Se taie ceapa marunt iar somonul se taie in bucati mari si se adauga in tigaie.
Etapa 2 - Quiche cu somon - rapid de facut

Etapa 2

In cazul in care somonul incepe sa se gateasca, maruntiti-l usor cu spatula.
Etapa 3 - Quiche cu somon - rapid de facut

Etapa 3

Puneti aluatul in forma si adaugati compozitia cu somon.
Etapa 4 - Quiche cu somon - rapid de facut

Etapa 4

Se amesteca ouale cu smantana, sarea si piperul. Se toarna apoi peste somon.
Etapa 5 - Quiche cu somon - rapid de facut

Etapa 5

Coaceti 35 minute la 180°C.
Etapa 6 - Quiche cu somon - rapid de facut

Etapa 6

Gata!

Video

YouTube

Observații:

Adaosuri posibile : puteti adauga praz sau spanac in reteta dumneavoastra.




Comentarii:

John Doe, 04/09/2017

Din pacate eu nu pot prepara aceasta reteta: forma mea are decat 26 cm in diametru si am doar smantana solida (pana mi-am luat un feliator, o taiam cu bonfaierul). In plus, am cautat tot orasul salota si nu am gasit: la piata au inteles ca vreau sarlota si m-au trimis la cofetarie. Acolo mi-au impachetat 2 sarlote, crezand ca vorbesc cu "r" aspirat. Cand am zis ca nu cred ca e ce trebuie, mi-au zis sa-mi ajustez proteza sau sa merg la logoped. Nu am proteza, asa ca am mers la logoped, crezand ca asta e vreun angrosist de salote. Saracul, nici el nu stia ce-i aia salota dar m-a invatat s-o pronunt in toate limbile (era mai simplu sa-i ziceti ceapa rosie de apa, mica si lunguiata). Cu pate brisee a fost cel mai simplu: din vasta mea cultura poliglota stiu ca brisee in franceza inseamna spart, rupt. Asa ca am intrat in primul boutique (sic!), am luat o cutie de pate, zicand-mi ca acasa o fac zob cu ciocanul de snitele (poate era mai nimerit sa-i spuneti aluat de tarte). Asteptam cat mai multe astfel de retete cu denumiri care se predau la scolile de chefi (ca doar n-o ca le spun bucatari!).

(2) (0) Abuz
Lucia, 02/07/2018

Comentariu la raspunsul de mai sus: este amuzant, dar in limba romana se spune corect "tigaia mea are numai 26 cm " . Tigaia are decat 26 cm este o enormitate auzita la toate televiziunile si care provine din sudul tarii, acolo unde limba, ca si demnitatea umana sunt maltratate. Macar in folosirea limbii sa nu ne influenteze Teleormanul!

(2) (1) Abuz
I.N., 04/09/2017

Ce este pate brisee? Nu apare decât in rețetă.Nu si in modul de preparare.
Poate nu toți cunosc termenul )!

(2) (0) Abuz
Petitchef_ro, 04/09/2017

Se poate cumpăra luat de la mega image sau cora

(1) (1) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătateMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: