Petitchef

Vita picanta in vin rosu cu garnitura de orez curry

Joujou mai multe rețete
(5.00/5 - 1 vot)
Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor
sau

Ingrediente

4 porții
1 telina potrivita

2 ardei capia rosii

1 albitura

2 morcovi potriviti

1 ceapa alba

2 cepe rosii

½ kg carne de vita mai frageda

1 cana de orez cu bob lung

Cativa catei de usturoi

500 ml vin rosu de tara

Supa de carne aproximativ 700 ml

Foi de dafin vreo 2-3

Pasta de tomate dupa gust


diverse :

cardamon,

curry,

boia dulce,

cimbru,

oregano,

curcuma,

boia iute,

alte condimente pentru vita

Boabe de piper

Sos de soia

2 cani de supa

Preparare

Etapa 1

Se spala carnea si se sterge cu un prosop de bucatarie. Se taie cubulete mai mici pentru a se patrunde vita mai bine si se condimenteaza bine, se adauga putin ulei de masline si se « maseaza » carnea bine.A lasat-o la frigider de pe-o zi pe alta cand am gatit-o.

Etapa 2

Legumele se spala, se toaca ceapa marunt, morcovul, albitura si telina se taie rondele subtiri. Ardeiul se taie cuburi mai mari si usturoiul se zdrobeste in mojar sau se preseaza cu lama unui cutit mai mare. Se incinge o tigaie mai mare si se pune ulei. Cand s-a incins si uleiul adaugam in ordinea urmatoare legumele si calim dupa fiecare : ceapa, usturoiul, radacinoasele si la urma ardeiul.

Etapa 3

Scoatem apoi legumele si calim carnea separat. Se adauga cate putin din supa fierbinte peste carne si se fierbe bine. Cand s-a fiert vita se pun legumele si se adauga vinul, boabele de piper, foile de dafin si la sfarsit cateva linguri de pasta de tomate desfacuta cu supa si putin sos de soia.

Etapa 4

A avut un vin din ala de tara de-ti raman dintii negrii de concentrat ce e, dealtfel se vede dupa spuma facuta. Se lasa sa se lege un sos mai gros si sa se patrunda aromele dupa care se stinge focul.

Etapa 5

Orezul se pune in 2 cani de apa sau supa fierbinte, se adauga 2 lingurite de curry, un cub de unt, putina sare, cardamon si curcuma. Se acopera cu folie de aluminiu si capac si se lasa 15 minute pe foc mic dupa care se ia capacul, se stinge focul si se mai lasa 10 minute cu folia.






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătos„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: