Petitchef

Sarmalute in foi de vita ( cu carne de curcan)

Felul principal
4 porții
45 min
50 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1/2 cana orez

1/2 kg pulpa curcan tocata

2 cepe micute

1 ceasca ulei


4-5 rosii decojite

1-2 linguri bulion

frunze de vita ( sau chiar de stevie)

sare, alte condimente( piper, oregano uscat)

1 l bors ( sau putem folosi asa cum am facut eu o lingura de bors de la knorr dizolvata intr-un litru de apa )

Preparare

  • . Spalam bine frunzele de praf, apoi, intr-un litru de bors clocotit le vom opar, rand pe rand - in serii de cate 5-6. avand grija sa nu le tinem mai mult de 10 secunde si, intorcandu-le de pe-o parte pe alta!
    2. Odata oparite frunzele, le lasam la scurs , iar la final, le taiem coditele tari si eventualele nervuri! Daca ni se par cumva prea mari frunzele , le putem taia pe jumatate!
    3. Pentru umplutura vom curata legumele, le taiem fidelute si le punem la calit in uleiul incins; le lasam pana cand se inmoaie morcovii, apoi adaugam peste orezul deja spalat si scurs si stingem totul cu putina apa calda! Mai lasam totul pe foc pana apa se evapora, iar orezul este pe jumatate fiert. Acest miz il omogenizam si cu carnea de curcan tocata, apoi adaugam condimente dupa gust! Tips: eu pun in compozitia asta si 1-2 linguri sos de rosii!
    4. Amestecul bine framantat se va inveli in foile de vita oparite in bors si le dam la fiert , la foc moale cca 1 h si jumatate; le adaugam peste 2 cani apa si rosiile decojite si taiate cubulete. Sarmalutele se aseaza la fel ca sarmalele tarditionale- in forma de raza, avand grija ca intre straturi se fie un rand cu frunze - pentru delimitare!


    Le servim calde -cu iaurt gras sau smantana deasupra! Mega pofta!

Poze

SARMALUTE IN FOI DE VITA ( CU CARNE DE CURCAN), poza 1SARMALUTE IN FOI DE VITA ( CU CARNE DE CURCAN), poza 2SARMALUTE IN FOI DE VITA ( CU CARNE DE CURCAN), poza 3

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Vita Stroganoff - simplu si rapid


Comentarii:

constanta_s2014
constanta_s2014, 10/07/2017

Foile de vita se oparesc in apa clocotita cu putina sare iar borsul se pune peste sarmale ca sa fiarba impreuna; nu vad rostul oparirii frunzelor in bors ca apoi sa fierbi sarmalele doar cu apa si rosii sau suc de rosii, nu au niciun gust asa, pe cand fierte in bors si cu suc de rosii e cu totuil altceva !

(1) (0) Abuz
02/11/2015

"frunzele de praf"? Parca era vorba de frunze de vita sau de stevie!

(0) (2) Abuz
20/07/2013

Bune

(0) (0) Abuz
05/02/2013

Sunt f bune

(0) (0) Abuz
18/07/2011

Super bune !!!!! Faina reteta !!!

(0) (0) Abuz
18/07/2011

Si eu gatesc/sunt fan acest gen de sarmalute (dar va spun ca cele in frunze de stevie sunt si mai gustoase!!)
Mariana

(2) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1h8m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Sarmalute in foi de vita cu carne de curcan
Sarmalute in foi de vita cu carne de curcan
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!De ce sa consumam carne de vita?De ce sa consumam carne de vita?15 retete cu carne de curcan15 retete cu carne de curcanRetete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minute

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: