Cu aluatul nostru foietaj, am făcut ca prăjitura noastră să arate ca papucei de mere :-) Și, pentru a adăuga o notă de răsfăț, am înlocuit crema de migdale cu crema de alune. Încercați acest desert super ușor, nu veți fi dezamăgiți!
Pregătiți crema de alune: Se amestecă zahărul și pudra de alune. Adăugați untul moale și oul și amestecați bine.Dați deoparte.
Pregătiți merele: Spălați, curățați și tăiați merele în bucăți mici. Topiți untul într-o tigaie fierbinte și adăugați bucățile de mere.
Adăugați zahărul brun și rumeniți merele pentru aproximativ 5 minute.Dați deoparte.
Se derulează aluatul foietaj și se trasează 4 cercuri cu diametrul de 12 cm folosind un cuțit și un bol sau un tăietor de prăjituri. Puteți folosi resturile și le puteți întinde pentru a forma încă două cercuri, dacă doriți.
Întindeți cercurile pentru a le de o formă ovală. Pe o parte puneți o lingură de cremă de alune și o lingură de mere.
Îndoiți papuceii și închideți-i. Ungeți cu ou bătut și dați la rece 1 ora.
Trasați un model apoi ungeți din nou cu ou bătut. Presărați cu zahăr brun.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30 de minute (cu convecție).
Rulourile dvs. cu cremă de alune și mere sunt gata!
Cu ce pot înlocui pudra de alune? Puteți înlocui pudra de alune cu pudra de migdale sau fistic.
Cum se prepară pudră de alune de casă? Este destul de simplu! Tot ce trebuie să faceți este să amestecați alunele până devin pudră. Ai grijă să nu le amesteci prea mult, altfel le veți transforma într-o pastă. Această soluție ușoară, rapidă și economică vă va permite chiar să amestecați nuci dacă doriți.
Cu ce pot înlocui merele? Puteți înlocui merele cu pere.
Aceste produse de patiserie pot fi congelate? Da, le puteți congela înainte sau după gătit.