Notifications: Căutare avansată

Tort egiptean

(4.84/5 - 148 voturi)
12 comentarii


  • TORT EGIPTEAN
  • TORT EGIPTEAN, Poza 2
  • TORT EGIPTEAN, Poza 3
  • TORT EGIPTEAN, Poza 4
  • TORT EGIPTEAN, Poza 5
  • TORT EGIPTEAN, Poza 6
  • TORT EGIPTEAN, Poza 7
  • TORT EGIPTEAN, Poza 8
  • TORT EGIPTEAN, Poza 9
  • TORT EGIPTEAN, Poza 10
  • TORT EGIPTEAN, Poza 11
  • TORT EGIPTEAN, Poza 12
  • TORT EGIPTEAN, Poza 13
  • TORT EGIPTEAN, Poza 14
  • TORT EGIPTEAN, Poza 15
  • TORT EGIPTEAN, Poza 16
  • TORT EGIPTEAN, Poza 17
  • TORT EGIPTEAN, Poza 18
  • TORT EGIPTEAN, Poza 19
  • TORT EGIPTEAN, Poza 20
  • TORT EGIPTEAN, Poza 21
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
40 min
Gătire:
45 min
Gata în:
1 h, 25 m
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

Pentru o foaie:
- 2 albusuri
- 2 linguri de zahar
- 1/2 lingura de faina
- 40 g alune macinate
Pentru crema 1:
- 6 galbenusuri
- 6 linguri de zahar
- 340 ml lapte
- 2 linguri faina sau amidon
- 170 g unt nesaratesenta de vanilie
Pentru crema 2:
- 200 ml frisca
- 150 g zahar
- 120 g alune
- zdrobite bucati mai mari

Preparare

Etapa 1

Batem albusurile spuma , adaugam zaharul si batem pana acesta se topeste. Amestecam faina cu alunele macinate si o adaugam la compozitia de albusuri Punem hartie de copt pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm, intindem frumoas foaia si coacem la foc mic timp de 25 minute.

Etapa 2

Intre timp spalam ustensilele si ne pregatim de a 2-a foaie. Repetam actiunea si coacem inca 2 foi . Daca nu aveti hartie de copt ungeti forma cu putina grasime crema:Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon , zahar si laptele adaugat treptat.

Etapa 3

Punem craticioara pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa continutul ca si o budinca, apoi luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca .Untul il amestecam intr-un castron doar cat sa se "dezmorteasca" si adaugam putin cate putin din compozitia racita. Picuram cativa stropi de esenta de vanilie si crema este gata.

Etapa 4

Pentru a 2-a crema topim zaharul si apoi il turnam in strat subtire pe o tava unsa cu putina grasime. Lasam sa se raceasca si il dezlipim usor, apoi il zdrobim .

Etapa 5

Batem frisca tare si adaugam caramelul zdrobit si miezul de nuca ( alune ) zdrobit si el.Asamblam tortul astfel; punem prima foaie, 1/3 din crema de vanilie,1/3 din frisca. Procedam la fel in continuare si cu celelalte foi. Ultimul strat va fi de frisca.

Etapa 6

Lasam la frigider peste noapte timp in care caramelul se va topi putin in frisca. Taiem cu un cutit bine ascutit. sectiunea.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (12):

19/09/2013

Dupa aspect arata foarte bine si pare si buna.am sa o incerc si eu saptamana asta ptr. a o vedea pe viu- cum se zice.

(0) (0) Abuz
17/01/2014

Miine o fac si eu sper sami reuseasca la cum arata e sper k e nemai pomenit de buna va multumesc

(0) (0) Abuz
12/12/2013

Nu stiu de ce i se spune tort egiptean; eu stiu aceasta reteta inca din `92 ; e deosebita !!!

(0) (0) Abuz
30/12/2012

Imi place foarte mul desi e prima data cal vad

(0) (0) Abuz
30/12/2012

Foooooarte bunnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
09/04/2013

Excelenta si usor de executat

(0) (0) Abuz
12/12/2012

Arata fff bine!!

(0) (0) Abuz
05/11/2014

Este delicios

(1) (0) Abuz
11/12/2013

Super de bun

(0) (0) Abuz
11/04/2014

Excellent

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTorturi festive de sărbătoriTorturi festive de sărbătoriTorturile – bijuterii dulci, pline de culoare!Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale