Petitchef

Tort egiptean

Desert
4 porții
40 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Pentru o foaie:

2 albusuri

2 linguri de zahar

1/2 lingura de faina

40 g alune macinate


Pentru crema 1:

6 galbenusuri

6 linguri de zahar

340 ml lapte

2 linguri faina sau amidon

170 g unt nesaratesenta de vanilie


Pentru crema 2:

200 ml frisca

150 g zahar

120 g alune

zdrobite bucati mai mari

Preparare

  • Batem albusurile spuma , adaugam zaharul si batem pana acesta se topeste. Amestecam faina cu alunele macinate si o adaugam la compozitia de albusuri Punem hartie de copt pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm, intindem frumoas foaia si coacem la foc mic timp de 25 minute.
  • Intre timp spalam ustensilele si ne pregatim de a 2-a foaie. Repetam actiunea si coacem inca 2 foi . Daca nu aveti hartie de copt ungeti forma cu putina grasime crema:Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon , zahar si laptele adaugat treptat.
  • Punem craticioara pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa continutul ca si o budinca, apoi luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca .Untul il amestecam intr-un castron doar cat sa se "dezmorteasca" si adaugam putin cate putin din compozitia racita. Picuram cativa stropi de esenta de vanilie si crema este gata.
  • Pentru a 2-a crema topim zaharul si apoi il turnam in strat subtire pe o tava unsa cu putina grasime. Lasam sa se raceasca si il dezlipim usor, apoi il zdrobim .
  • Batem frisca tare si adaugam caramelul zdrobit si miezul de nuca ( alune ) zdrobit si el.Asamblam tortul astfel; punem prima foaie, 1/3 din crema de vanilie,1/3 din frisca. Procedam la fel in continuare si cu celelalte foi. Ultimul strat va fi de frisca.
  • Lasam la frigider peste noapte timp in care caramelul se va topi putin in frisca. Taiem cu un cutit bine ascutit. sectiunea.

Poze

TORT EGIPTEAN, poza 1
TORT EGIPTEAN, poza 2
TORT EGIPTEAN, poza 3
TORT EGIPTEAN, poza 4
TORT EGIPTEAN, poza 5
TORT EGIPTEAN, poza 6
TORT EGIPTEAN, poza 7
TORT EGIPTEAN, poza 8
TORT EGIPTEAN, poza 9
TORT EGIPTEAN, poza 10
TORT EGIPTEAN, poza 11
TORT EGIPTEAN, poza 12
TORT EGIPTEAN, poza 13
TORT EGIPTEAN, poza 14
TORT EGIPTEAN, poza 15
TORT EGIPTEAN, poza 16
TORT EGIPTEAN, poza 17
TORT EGIPTEAN, poza 18
TORT EGIPTEAN, poza 19
TORT EGIPTEAN, poza 20
TORT EGIPTEAN, poza 21

Întrebări:




Comentarii (12):

05/11/2014

Este delicios

(1) (0) Abuz
11/04/2014

Excellent

(0) (0) Abuz
17/01/2014

Miine o fac si eu sper sami reuseasca la cum arata e sper k e nemai pomenit de buna va multumesc

(0) (0) Abuz
12/12/2013

Nu stiu de ce i se spune tort egiptean; eu stiu aceasta reteta inca din `92 ; e deosebita !!!

(0) (0) Abuz
11/12/2013

Super de bun

(0) (0) Abuz
19/09/2013

Dupa aspect arata foarte bine si pare si buna.am sa o incerc si eu saptamana asta ptr. a o vedea pe viu- cum se zice.

(0) (0) Abuz
09/04/2013

Excelenta si usor de executat

(0) (0) Abuz
06/02/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz
30/12/2012

Foooooarte bunnnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
30/12/2012

Imi place foarte mul desi e prima data cal vad

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort egiptean
Tort egiptean
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort egiptean by amalia (reteta testata)
Tort egiptean by amalia (reteta testata)
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort egiptean
Tort egiptean
6 porții
1h10m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort de morcovi umplut cu cheesecake
Tort de morcovi umplut cu cheesecake
10 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei