Am descoperit in sfarsit ciocolata perfecta, pe gustul meu: nici prea amaruie, nici prea dulce, dar cremoasa, aromata si fina, asa cum ar trebui sa fie o ciocolata perfecta. Secretul acestei ciocolate minunate consta intr-un ingredient absolut necesar: nu
Mama mea obisnuieste sa faca aceste cornuri simple de casa sau umplute cu gem, nuca, ciocolata, rahat. Eu nu prea am facut pana acum, dar de cand fetita mea este scolarita, vrea sa manance destul de des corn. Ca sa-i fac pe plac dar sa stiu ca mananca cat
Asteptand-o pe Eszterke sa vina acasa ne-am apucat cu Viola sa facem un desert surpriza. E sezonul capsunilor asa ca ne-a fost foarte usor sa alegem personajul principal al acestui desert. Am pus 50g de ciocolata amaruie cu 20g de unt sa se inmoaie. Lui
Reteta este in cups, am s-o afisez asa si daca folositi un pahar ca masura pastrati, va rog, proportiile :) Desi extrem de dulce pt mine, gustul este tare fain. 1 cup zahar alb + 1 cup zahar brun + 1 cup frisca + 1/2 cup unt + un varf de cutit de sare +
Zilele astea mi-a venit o idee.Ce ar fi daca mi-as face eu bomboanele de ciocolata pt agatat in pomul de Craciun?M-am saturat mereu sa cumpar bomboane,care poate nici nu imi plac la gust asa de mult....Am hotarart sa fac o incercare,sa vad cum ar iesi.
Aveam in camara de ceva vreme niste alune de padure in coaja. Si mai aveam doua bucati de avocado asa ca am zis sa le folosesc intr-un desert. Ei bine am imbinat aceste doua fructe delicioase, am adaugat cateva ingrediente aromate si a rezultat crema de f
Am facut astazi aceste bomboane care au fost foarte bune. Am spus ca au fost pentru ca s-au terminat :) . Nu am sa pun cantitati pentru ca depinde de cantitatea care vrei sa o faci si de formele ce le ai . Am sa explic procesul de fabricare care este fo
Ingrediente Pentru foaia de blat 2 oua 4 linguri zahar 2 linguri unt 1 lingura faina de migdale 3 linguri faina Se bat albusurile spuma . Se adauga zaharul , se bate bine cu mixerul apoi se adauga galbenusurile. Se adauga untul , se bate bine a
O ideea de decoratie dulce de Craciun. Pentru aceasta casuta avem nevoie de aprox. 400 gr ciocolata . Eu am folosit ciocolata neagra. Pentru a construi casuta , ca pentru orice casa avem nevoie de un plan. Se deseneaza fi
Reteta Crema de cacao cu gelatina I
Reteta Crema de ciocolata cu gelatina I
Cantitatile ingredientelor sînt aceleasi ca si la ?Crema de vanilie cu gelatina I adaugîndu-se 50 g cacao, cernuta neaparat prin sita de sîrma inoxidabila sau 100 g