
Gătit ușor și gustos
Meniul zilei


Lasagna cremoasă de dovlecei: cea mai bună rețetă vegetariană de încercat!
Felul principal
Flan de ciocolată, care te va aduce cu gandul la copilărie
DesertSmochinele - superfruct

Smochinele proaspete se pot consuma coapte si crude. Pe cele uscate le puteti consuma ca atare sau preparate in compot de fructe uscate. Smochinele uscate pastreaza integral calitatile fructelor proaspete dar au o valoare dubla a caloriilor, prin uscare fiind elimina apa naturala din smochine.
Daca mancati trei smochine proaspete veti lua din acestea 350 de miligrame de potasiu (~ 10% din DZR de potasiu). Daca consumati trei smochine uscate, cantitatea de potasiu este mai mare, 400 miligrame.
Crude sau uscate, smochinele au proprietati diuretice, laxative, emoliente. In acelasi timp, aceste fructe au efect remineralizant, tonifiant datorita bogatiei de vitamine si minerale.
Smochinele prelucrate sunt utilizate pentru a face placinte, budinci, prajituri, produse depanificatie, gemuri, jeleuri. Dintre preparatele obtinute din smochine amintim: tarta de smochine, dulceata de smochine, iaurt cu smochine, smochine la cuptor, rulada de smochine sau mere coapte umplute cu smochine.
Smochinele uscate pot fi mancate cu cerealele, cu fulgii de ovaz sau pot fi taiate si consumate cu piure.
Ultimele rețete postate

Iubitori de brownie și tiramisu, avem tortul perfect pentru voi!

Prăjitură super-ușoară cu nuci cu doar 4 ingrediente

Huevos rancheros: rețeta mexicană iconică și gustoasă

Chec cu dovleac, ciuperci și brânză scamorza: rețetă gustoasă și ușor de făcut

Wrap în stil big mac, rapid, practic și economic

Caprice des dieux cu cartofi la airfryer

Dulceață de mango făcută în casă cu doar 3 ingrediente!

Polenta cremoasă perfectă: rețetă ușoară pentru o mâncare moale și gustoasă

Mango sago, desertul asiatic cu tapioca și mango care cucerește prin simplitatea sa

Nachos cu topping perfect pentru o cină aperitiv!

Chutney de mango făcut în casă: condimentul indian dulce care merge cu orice

Pui cu ardei și dovlecei la friteuză cu aer: gata în 20 de minute!
Articole Petitchef





