Petitchef

Muraturi asortate in saramura

Felul principal
8 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
2 capatani de conopida

1 varza alba mai mare taiata in felii mai groase

2 varze rosii mai mici taiate in 5-6 felii

1.5 kg gogonele

3 kg castraveti

4-5 morcovi taiate rondele

1 capatana usturoi

2 mere gutui taiate felii

ardei iuti facultativ(cati doriti)

1.5 kg. ceapa mai marunta

1 leg mare frunze de telina

1 leg mare frunze leustean

marar uscat

cimbru uscat

3-4 buc hrean taiate in fasii

1 pachet piper boabe

sare mare

Preparare

  • Conopida se desparte buchetele, varza se taie felii mai groase se spala bine totul si se incepe punerea lor in butoi sau vasul in care dorim sa-l pastram pentru la iarna .
  • Pe fundul vasului asezam mararul,cimbrul 3-4 crengute si peste asezam varza rosie,varza alba, ceapa,catei de usturoi, morcovi taiati rondele, 3-4 fasii de hrean, cateva felii de gutui si ardei iuti. Urmatorul strat va fi de castraveti si gogonele,dupa care urmeaza conopida, morcovi ,ardei iuti .
  • Se pot aseza legumele dupa imaginatia fiecaruia ,nu este o regula anume .
    Cand vasul s-a umplut presaram deasupra un pachet de piper boabe (pachet mic) si acoperim totul cu frunze de telina si leustean .
  • Pregatim saramura in felul urmator : la 1 litru de apa punem 30 gr. sare mare. In cazul fiecaruia se va calcula cantitatea necesara de apa si cantitatea de sare necesara. Se pune atata saramura peste cat sa fie legumele bine acoperite.
  • Se aseaza peste legume o farfurie sau un capac si peste se pune o greutate care sa tina legumele in saramura . Se acopera cu un prosop si se tine la temperatura camerei cca. 6 zile pana se acreste , ( se poate pune praf conservant) se inchide cu capac si se pune apoi la loc racoros.
  • Personal pun dupa ce s-au murat legumele la 10 l de apa cca 3 gr de Borken ptr. a impiedica formarea florilor deasupra, si zeama ramane curata pana tarziu in primavara .

Poze

Muraturi asortate in saramura, poza 1Muraturi asortate in saramura, poza 2Muraturi asortate in saramura, poza 3Muraturi asortate in saramura, poza 4Muraturi asortate in saramura, poza 5Muraturi asortate in saramura, poza 6Muraturi asortate in saramura, poza 7Muraturi asortate in saramura, poza 8Muraturi asortate in saramura, poza 9


Comentarii:

11/11/2013

Buna foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/09/2013

Bonisima

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/09/2013

Sunt foarte gustoase le-am facut anul trecut si le voi face cu mare placere si acest an.ioana maria din ialomita

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/11/2013

Foarte buna .azi o pregatesc.

(0) (0) Abuz
14/09/2013

:)

(0) (0) Abuz
11/09/2013

Varza cu gogonele si castraveti? Sunt curios ce gust au muraturile, dar nu as incerca acesta reteta.

(0) (0) Abuz
13/03/2013

.7o9l9k89 l

(0) (0) Abuz
13/11/2012

Supersi eu am sa o fac danut

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Muraturi asortate cu otet
Muraturi asortate cu otet
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Muraturi asortate
Muraturi asortate
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Muraturi asortate
Muraturi asortate
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă TOAST CU RILLETTE SI MURATURI
TOAST CU RILLETTE SI MURATURI
12 porții
16 min
Foarte ușor
2.8 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Secrete pentru muraturi perfecte!Secrete pentru muraturi perfecte!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: