Petitchef

Supa cu capac de foietaj

Felul principal
3 porții
45 min
45 min
Foarte ușor
Sa facem supele noastre clasice un pic mai chic si rafinate prin adaugarea unui capac de foietaj :-)
In anul 1975, renumitul bucatar francez avea sa fie declarat Cavaler al Ordinului National al Legiunii de Onoare de presedintele francez Valéry Giscard d’Estaing. Cu aceasta ocazie, Paul Bocuse a creat o celebra supa de trufe numita "V.G.E.", dupa initialele presedintelui. Aceasta a fost prezentata la cina prezidentiala la Pala­tul Elysée. De atunci, celebrul preparat a ramas in meniul restaurantului lui Paul Bocuse, Auberge du Pond de Collonges, care se afla in apropierea orasului Lyon si care are trei stele Michelin.

Ingrediente

Numarul de porții: 3
1 aluat de foietaj

500 gr cartofi

3 praz mediu

1 shallota

1 cub de supa

unt

sare

piper

apa

1 galbenus

Materiale

blender
boluri termorezistente

Preparare

  • Etapa 1 - Supa cu capac de foietaj
    Intr-o cratita, topiti untul. Sotati ceapa tocata.
  • Etapa 2 - Supa cu capac de foietaj
    Adaugati cartofii curatati si taiati in bucati si caliti-i cateva minute. Apoi adaugati prazul taiat.Amestecati bine.
  • Etapa 3 - Supa cu capac de foietaj
    Acoperiti cu apa, sare, piper si adaugati cubul de supa. Aduceti la fierbere si gatiti timp de 30 de minute.
  • Etapa 4 - Supa cu capac de foietaj
    Puneti continutul intr-un blender pentru a amesteca totul bine.
  • Etapa 5 - Supa cu capac de foietaj
    Umpleti bolurile 2/3. Taiati cercuri din aluatul de foietaj mai mari decat diametrul bolului. Aplicati putina apa pe marginile bolului, puneti capacul de aluat si presati-l pentru a se lipi de vas.
  • Etapa 6 - Supa cu capac de foietaj
    Aplicati galbenus peste aluat cu o pensula si desenati modelele cu un cutit ascuțit. Puneti bolurile intr-un loc racoros timp de 15 minute.
  • Etapa 7 - Supa cu capac de foietaj
    Coaceti 15 minute la 200°C.
  • Etapa 8 - Supa cu capac de foietaj
    Gata!

Video

YouTube

Observații:

Supa : puteti prepara supa care va place


Comentarii:

Badiu M, 14/01/2019

Excelenta ideea !

(0) (0) Abuz
01/02/2018

Poate ai vrut sa scrii Valéry Giscard d’Estaing, ca era barbat, nu femeie, Valérie!

(1) (0) Abuz
CAMELIA, 01/02/2018

Super !

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 01/02/2018

ARATA FOARTE BINE !!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Gazpacho sau supa-salataGazpacho sau supa-salataCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: