Petitchef

Supa cu capac de foietaj

Sa facem supele noastre clasice un pic mai chic si rafinate prin adaugarea unui capac de foietaj :-)
In anul 1975, renumitul bucatar francez avea sa fie declarat Cavaler al Ordinului National al Legiunii de Onoare de presedintele francez Valéry Giscard d’Estaing. Cu aceasta ocazie, Paul Bocuse a creat o celebra supa de trufe numita "V.G.E.", dupa initialele presedintelui. Aceasta a fost prezentata la cina prezidentiala la Pala­tul Elysée. De atunci, celebrul preparat a ramas in meniul restaurantului lui Paul Bocuse, Auberge du Pond de Collonges, care se afla in apropierea orasului Lyon si care are trei stele Michelin.

Felul principal
3 porții
45 min
45 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

3

Materiale

  • blender
  • boluri termorezistente

Preparare

  • Etapa 1 - Supa cu capac de foietaj
    Intr-o cratita, topiti untul. Sotati ceapa tocata.
  • Etapa 2 - Supa cu capac de foietaj
    Adaugati cartofii curatati si taiati in bucati si caliti-i cateva minute. Apoi adaugati prazul taiat.Amestecati bine.
  • Etapa 3 - Supa cu capac de foietaj
    Acoperiti cu apa, sare, piper si adaugati cubul de supa. Aduceti la fierbere si gatiti timp de 30 de minute.
  • Etapa 4 - Supa cu capac de foietaj
    Puneti continutul intr-un blender pentru a amesteca totul bine.
  • Etapa 5 - Supa cu capac de foietaj
    Umpleti bolurile 2/3. Taiati cercuri din aluatul de foietaj mai mari decat diametrul bolului. Aplicati putina apa pe marginile bolului, puneti capacul de aluat si presati-l pentru a se lipi de vas.
  • Etapa 6 - Supa cu capac de foietaj
    Aplicati galbenus peste aluat cu o pensula si desenati modelele cu un cutit ascuțit. Puneti bolurile intr-un loc racoros timp de 15 minute.
  • Etapa 7 - Supa cu capac de foietaj
    Coaceti 15 minute la 200°C.
  • Etapa 8 - Supa cu capac de foietaj
    Gata!

Echipamente de gătit

Cuptor

Observații:

Supa : puteti prepara supa care va place

Poze

Supa cu capac de foietaj
Supa cu capac de foietaj - poza 2
Supa cu capac de foietaj - poza 3
Supa cu capac de foietaj - poza 4

Întrebări:

Super mulțumesc mult

Răspuns:

Cu placere...intrati si pe https://www.youtube.com/channel/UC3-I73zW9Hk7EEaNbhfqxtw sa vedeti video retetele. Multumim

Ai dat o în... figuri cu Shalotta...

Răspuns:

Atunci mai pe romaneste: salota (sau esalot, hasma, ceapa mica) :)




Comentarii:

05/11/2019

Super !!!!

(0) (0) Abuz
Doru, 04/11/2019

Doar pentru cubul de supa! Fara nu se poate? Un morcov, ceapa, pastarnac și puțin pătrunjel! Chiar trebuie cub chimic?

(0) (0) Abuz
Badiu M, 14/01/2019

Excelenta ideea !

(0) (0) Abuz
01/02/2018

Poate ai vrut sa scrii Valéry Giscard d’Estaing, ca era barbat, nu femeie, Valérie!

(1) (0) Abuz
CAMELIA, 01/02/2018

Super !

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 01/02/2018

ARATA FOARTE BINE !!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa super cremoasa de legume la thermomix
Supa super cremoasa de legume la thermomix
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de cartofi si praz
Supa de cartofi si praz
20 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supă cremă de spanac-petitchef
Supă cremă de spanac-petitchef
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supa de conopida si fistic
Supa de conopida si fistic
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Bouillabaisse – de la mancarea pescarilor, la supa cu renume international Bouillabaisse – de la mancarea pescarilor, la supa cu renume international Stock sau supa concentrata de legume Stock sau supa concentrata de legume

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează