Petitchef

Supa cu capac de foietaj

Felul principal
3 porții
45 min
45 min
Foarte ușor
Sa facem supele noastre clasice un pic mai chic si rafinate prin adaugarea unui capac de foietaj :-)
In anul 1975, renumitul bucatar francez avea sa fie declarat Cavaler al Ordinului National al Legiunii de Onoare de presedintele francez Valéry Giscard d’Estaing. Cu aceasta ocazie, Paul Bocuse a creat o celebra supa de trufe numita "V.G.E.", dupa initialele presedintelui. Aceasta a fost prezentata la cina prezidentiala la Pala­tul Elysée. De atunci, celebrul preparat a ramas in meniul restaurantului lui Paul Bocuse, Auberge du Pond de Collonges, care se afla in apropierea orasului Lyon si care are trei stele Michelin.

Ingrediente

Numarul de porții: 3
1 aluat de foietaj

500 gr cartofi

3 praz mediu

1 shallota

1 cub de supa

unt

sare

piper

apa

1 galbenus

Materiale

blender
boluri termorezistente

Preparare

  • Etapa 1 - Supa cu capac de foietaj
    Intr-o cratita, topiti untul. Sotati ceapa tocata.
  • Etapa 2 - Supa cu capac de foietaj
    Adaugati cartofii curatati si taiati in bucati si caliti-i cateva minute. Apoi adaugati prazul taiat.Amestecati bine.
  • Etapa 3 - Supa cu capac de foietaj
    Acoperiti cu apa, sare, piper si adaugati cubul de supa. Aduceti la fierbere si gatiti timp de 30 de minute.
  • Etapa 4 - Supa cu capac de foietaj
    Puneti continutul intr-un blender pentru a amesteca totul bine.
  • Etapa 5 - Supa cu capac de foietaj
    Umpleti bolurile 2/3. Taiati cercuri din aluatul de foietaj mai mari decat diametrul bolului. Aplicati putina apa pe marginile bolului, puneti capacul de aluat si presati-l pentru a se lipi de vas.
  • Etapa 6 - Supa cu capac de foietaj
    Aplicati galbenus peste aluat cu o pensula si desenati modelele cu un cutit ascuțit. Puneti bolurile intr-un loc racoros timp de 15 minute.
  • Etapa 7 - Supa cu capac de foietaj
    Coaceti 15 minute la 200°C.
  • Etapa 8 - Supa cu capac de foietaj
    Gata!

Video

YouTube

Observații:

Supa : puteti prepara supa care va place

Poze

Supa cu capac de foietaj, poza 1
Supa cu capac de foietaj, poza 2
Supa cu capac de foietaj, poza 3
Supa cu capac de foietaj, poza 4

Întrebări:

Super mulțumesc mult

Răspuns:

Cu placere...intrati si pe https://www.youtube.com/channel/UC3-I73zW9Hk7EEaNbhfqxtw sa vedeti video retetele. Multumim

Ai dat o în... figuri cu Shalotta...

Răspuns:

Atunci mai pe romaneste: salota (sau esalot, hasma, ceapa mica) :)




Comentarii:

05/11/2019

Super !!!!

(0) (0) Abuz
Doru, 04/11/2019

Doar pentru cubul de supa! Fara nu se poate? Un morcov, ceapa, pastarnac și puțin pătrunjel! Chiar trebuie cub chimic?

(0) (0) Abuz
Badiu M, 14/01/2019

Excelenta ideea !

(0) (0) Abuz
01/02/2018

Poate ai vrut sa scrii Valéry Giscard d’Estaing, ca era barbat, nu femeie, Valérie!

(1) (0) Abuz
CAMELIA, 01/02/2018

Super !

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 01/02/2018

ARATA FOARTE BINE !!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa crema de usturoi cu legume
Supa crema de usturoi cu legume
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Supa de cartofi cu cheddar, bacon si ceapa
Supa de cartofi cu cheddar, bacon si ceapa
4 porții
35 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Supa minestrone
Supa minestrone
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Supa de cartofi si praz
Supa de cartofi si praz
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.