Petitchef

Supa cu capac de foietaj

Felul principal
3 porții
45 min
45 min
Foarte ușor
Sa facem supele noastre clasice un pic mai chic si rafinate prin adaugarea unui capac de foietaj :-)
In anul 1975, renumitul bucatar francez avea sa fie declarat Cavaler al Ordinului National al Legiunii de Onoare de presedintele francez Valéry Giscard d’Estaing. Cu aceasta ocazie, Paul Bocuse a creat o celebra supa de trufe numita "V.G.E.", dupa initialele presedintelui. Aceasta a fost prezentata la cina prezidentiala la Pala­tul Elysée. De atunci, celebrul preparat a ramas in meniul restaurantului lui Paul Bocuse, Auberge du Pond de Collonges, care se afla in apropierea orasului Lyon si care are trei stele Michelin.

Ingrediente

Numarul de porții: 3
1 aluat de foietaj

500 gr cartofi

3 praz mediu

1 shallota

1 cub de supa

unt

sare

piper

apa

1 galbenus

Materiale

blender
boluri termorezistente

Preparare

  • Etapa 1 - Supa cu capac de foietaj
    Intr-o cratita, topiti untul. Sotati ceapa tocata.
  • Etapa 2 - Supa cu capac de foietaj
    Adaugati cartofii curatati si taiati in bucati si caliti-i cateva minute. Apoi adaugati prazul taiat.Amestecati bine.
  • Etapa 3 - Supa cu capac de foietaj
    Acoperiti cu apa, sare, piper si adaugati cubul de supa. Aduceti la fierbere si gatiti timp de 30 de minute.
  • Etapa 4 - Supa cu capac de foietaj
    Puneti continutul intr-un blender pentru a amesteca totul bine.
  • Etapa 5 - Supa cu capac de foietaj
    Umpleti bolurile 2/3. Taiati cercuri din aluatul de foietaj mai mari decat diametrul bolului. Aplicati putina apa pe marginile bolului, puneti capacul de aluat si presati-l pentru a se lipi de vas.
  • Etapa 6 - Supa cu capac de foietaj
    Aplicati galbenus peste aluat cu o pensula si desenati modelele cu un cutit ascuțit. Puneti bolurile intr-un loc racoros timp de 15 minute.
  • Etapa 7 - Supa cu capac de foietaj
    Coaceti 15 minute la 200°C.
  • Etapa 8 - Supa cu capac de foietaj
    Gata!

Video

YouTube

Poze

Supa cu capac de foietaj, poza 1Supa cu capac de foietaj, poza 2Supa cu capac de foietaj, poza 3Supa cu capac de foietaj, poza 4

Observații:

Supa : puteti prepara supa care va place

Întrebări:

Super mulțumesc mult

Răspuns:

Cu placere...intrati si pe https://www.youtube.com/channel/UC3-I73zW9Hk7EEaNbhfqxtw sa vedeti video retetele. Multumim

Ai dat o în... figuri cu Shalotta...

Răspuns:

Atunci mai pe romaneste: salota (sau esalot, hasma, ceapa mica) :)




Comentarii:

Badiu M, 14/01/2019

Excelenta ideea !

(0) (0) Abuz
01/02/2018

Poate ai vrut sa scrii Valéry Giscard d’Estaing, ca era barbat, nu femeie, Valérie!

(1) (0) Abuz
CAMELIA, 01/02/2018

Super !

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 01/02/2018

ARATA FOARTE BINE !!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa crema de cartofi noi, praz si leurda
Supa crema de cartofi noi, praz si leurda
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Supa de cartofi cu cheddar, bacon si ceapa
Supa de cartofi cu cheddar, bacon si ceapa
4 porții
35 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Supa de cartofi si praz
Supa de cartofi si praz
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Gazpacho sau supa-salataGazpacho sau supa-salataCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: