20 de biscuiți și ciocolată de Crăciun de dăruit... sau de păstrat pentru tine

joi 27 noiembrie 2025 09:17 - Adèle Peyches
20 de biscuiți și ciocolată de Crăciun de dăruit... sau de păstrat pentru tine

Fursecuri crocante de Crăciun, trufe fondante, prăjituri de casă... Biscuiții de Crăciun au acel farmec unic care îi bagă pe toți în atmosfera festivă. Aceștia pot fi aromați cu mirodenii, înveliți într-o pungă de cadou drăguță sau copți în familie cu o jumătate de linguriță de scorțișoară.

În această selecție, veți găsi 20 de idei gourmet ușor de realizat pentru cadouri de casă și bunătăți irezistibile pentru masa dvs. festivă.


Descoperiți ideile noastre de rețete ↓









Cookie jar-borcanul cu fursecuriRețetă Cookie jar-borcanul cu fursecuri

Cookie jar, un cadou pentru gurmanzi


MendiantsRețetă Mendiants

Mendiants - sunt bomboane de ciocolata cu fructe seci si confiate, care se fac de sarbatori in sudul Frantei. Fructele folosite initial corespundeau celor patru ordine principale calugaresti: stafidele pentru Augustinieni, alunele pentru Carmelite,...


Bezele caciula lui mos craciunRețetă Bezele caciula lui mos craciun

Pe masura ce ne apropiem de sarbatorile de sfarsit de an, ne distram prin integrarea magiei Craciunului in retetele noastre. Dovada sunt si aceste mici bezele in forma de caciula lui Mos Craciun.


Bomboane de casa cu caramel sarat si migdaleRețetă Bomboane de casa cu caramel sarat si migdale

Pentru Craciun, Anul Nou sau in orice moment al zilei, exista intotdeauna loc pentru un dulce ;-) Astazi va propunem sa faceti bomboane cu caramel sarat si migdale. O reteta usoara, testata si aprobata (sau devorata) de intreaga echipa Petitchef! Si...


Bomboane de casa cu nuca de cocosRețetă Bomboane de casa cu nuca de cocos

Stim cu totii bomboanele Bounty! Combinatia perfecta de ciocolata si nuca de cocos. Ce ati zice daca am face si noi in acasa bomboane care sa aminteasca de aceste arome? Si vestea buna: aceasta reteta este fara gluten.


Bomboane kinder schoko-bonsRețetă Bomboane kinder schoko-bons

Probabil stiti cu totii delicioasele bomboane Shocko-Bons de la Kinder, in special cei mici ;-) Ce ati zice daca le-am face acasa?Sa bombonim deci!




Trufe cu ciocolata - petitchefRețetă Trufe cu ciocolata - petitchef

Pentru a incheia masa de Craciun, ne-am gandit la un desert simplu si nu prea gree de digerat - trufe cu ciocolata. Aromele lor rafinate care se topesc in gura vor incanta papilele gustative ale intregii familii! Un desert pe care il puteti face...


Trufe cu biscuiti oreoRețetă Trufe cu biscuiti oreo

Cu doar 2 ingrediente reproduceti trufele noastre cu biscuiti Oreo! Vor fi perfecte la pauza de ceai / cafea sau pot alcatui un platou de prajituri in zi de sarbatoare. Veti avea nevoie de biscuiti Oreo, lapte condensat indulcit si ... asta-i tot!...


Bombonele de casaRețetă Bombonele de casa

Bomboanele de ciocolata sunt bune, dar atunci cand sunt facute in casa, sunt chiar mai bine! O reteta pe care o puteti pregati impreuna cu cei mici. Pentru pauza de ceai sau cafea, ori pentru a oferi surprize oaspetilor dvs., incercati reteta noastra...


MantecadosRețetă Mantecados

Un dulce ce ne duce cu gandul in Spania - Mantecados! O reteta usor de facut acasa cu copiii. Miros de scortisoara, parfum de sarbatori!


Brigadeiros cu nuca de cocosRețetă Brigadeiros cu nuca de cocos

In mod natural, fara gluten si veti avea nevoie doar de 3 ingrediente pentru a face aceste bilute gustoase. O idee perfecta pentru a le servi la cafea ;-)


Biscuiti - bradut pentru craciunRețetă Biscuiti - bradut pentru craciun

Petrecerile de sarbatorile de iarna au alt gust atunci cand servim dulciuri tematice. Astazi invatam sa facem biscuiti decorati cu bomboane aranjate in forma de bradut :-) O reteta usor de reprodus alaturi de copii.


Reni crocantiRețetă Reni crocanti

Astazi va propunem sa facem un dulce de sarbatori, fara coacere. Intrati in atmosfera magica a sarbatorilor de iarna si pregatiti Reni Crocanti O reteta buna de facut impreuna cu copiii ;-)


Acadele pentru ciocolata calda: ciocolata neagra + marshmallowRețetă Acadele pentru ciocolata calda: ciocolata neagra + marshmallow

Pentru o pauza dulce si calda, delectati-va cu acadele noastre de ciocolata si diferite combinatii. Puneti-le intr-o ceasca de lapte cald si agitati-le pentru a se topi si elibera treptat toate aromele :-) Urmati pasii din reteta si indicatiile din...


Raffaello de casăRețetă Raffaello de casă

Bomboane Raffaello fără lapte condensat! Acest desert italian conține puține ingrediente, este super simplu de preparat și este ideal pentru petreceri precum Crăciunul, Paștele și Zilele de naștere (de fapt, ori de câte ori ai chef). Așa că haideți...













Câteva întrebări...

Ce biscuiți să oferiți de Crăciun?

Fursecurile decorate, cerșetorii cu fructe uscate, trufele de ciocolată și căsuțele din turtă dulce sunt idei de cadouri perfecte. Prezentați-le într-o pungă transparentă frumoasă legată cu o panglică sau într-o cutie decorată. Aceste dulciuri se păstrează bine, iar aspectul lor festiv face întotdeauna impresie.

Care este cel mai popular biscuit de Crăciun?

Fursecurile cu mirodenii, în special scorțișoară, sunt cele mai populare biscuiți în Franța în perioada sărbătorilor. Tradiționalul bredele alsacian și omuleții din turtă dulce îi urmează îndeaproape, deoarece, prin aromele lor calde și reconfortante, amintesc deopotrivă celor mici și celor mari de magia Crăciunului.

Cum se prepară fursecurile de Crăciun?

Se amestecă 250 g făină cu 125 g unt moale, 100 g zahăr, un ou și o linguriță de condimente de Crăciun. Se modelează o bilă, se lasă să se odihnească într-un loc răcoros timp de 30 de minute, se întinde aluatul la o grosime de 3 mm, se decupează cu forme de fursecuri și se coace timp de 10-12 minute la 180°C.

Cum se păstrează biscuiții de Crăciun?

Puneți biscuiții răciți într-o cutie etanșă, cu straturi de hârtie rezistentă la grăsimi între fiecare strat. Depozitați-i într-un loc răcoros, uscat și ferit de umiditate. Biscuiții uscați se vor păstra timp de 2-3 săptămâni, în timp ce biscuiții moi se vor păstra timp de aproximativ 10 zile.

Cum glazurez biscuiții de Crăciun?

Glazura regală este cea mai simplă și mai eficientă tehnică. Consultați proporțiile detaliate în secțiunea "Sfaturi" de mai sus pentru ca glazura dvs. să fie un succes. Aplicați-o pe biscuiții complet răciți folosind o pungă sau o pensulă, apoi lăsați să se usuce timp de cel puțin 2 ore.

Ce aluat ar trebui să folosesc pentru biscuiții de Crăciun?

Aluatul clasic pentru fursecuri este ideal pentru tăietorii de biscuiți tradiționali. Pentru arome mai intense și un parfum încântător de mirodenii, optați pentru aluatul de turtă dulce. Cei care preferă o textură mai ușoară vor prefera aluatul pufos pentru biscuiți crocanți, precum palmiers sau pufuleți dulci.






Adèle PeychesAdèle Peyches
Redactor responsabil care abia așteaptă iarna pentru a mânca raclette! Pasionată de gastronomie și mereu în căutarea unor noi delicii culinare, am studiat mai întâi dreptul înainte de a mă întoarce la prima mea dragoste: gustul produselor bune și plăcerea de a împărți la masă :)

Comentarii

Notează articolul:
4/5, 3 voturi