Petitchef

Mantecados

Gustări
6 porții
15 min
15 min
40 min
Foarte ușor
Un dulce ce ne duce cu gandul in Spania - Mantecados!
O reteta usor de facut acasa cu copiii. Miros de scortisoara, parfum de sarbatori!

Ingrediente

Numarul de porții: 6
130 gr zahar pudra

150 gr untura (la temperatura camerei)

280 gr faina

40 gr migdale pudra

1 lingurita scortisoara

coaja de la 1 lamaie

1 lingura de susan

Materiale

Robot de patiserie
Sucitor
hartie de copt
forma de taiat de 5 cm diametru

Preparare

  • Etapa 1 - Mantecados
    Incalziti faina intr-o tigaie pe foc mediu. Cand isi schimba usor culoarea, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  • Etapa 2 - Mantecados
    Faceti acelasi lucru cu migdalele pudra. (Aveti grija ca vor praji mai repede). Luati de pe foc si dati deoparte.
  • Etapa 3 - Mantecados
    Imediat de faina s-a racit, cerneti-o intr-un castron. Adaugati migdale prajite si racite, scortisoara si coaja de lamaie. Se amesteca toate si se lasa deoparte.
  • Etapa 4 - Mantecados
    In vasul robotului de patiserie echipat cu o paleta de frecat, puneti zaharul pudra si untura (la temperatura camerei) si se amesteca.
  • Etapa 5 - Mantecados
    Cand textura devine cremoasa, se adauga migdale pudra si faina cernuta si se amesteca pana se obtine o pasta neteda.
  • Etapa 6 - Mantecados
    Puneti faina pe suprafata de lucru si formati o minge din aluatul, apoi intideti-l. Trebuie sa aiba o grosime de 2 cm. Folosind o forma rotunda de taiat, formati mantecados.
  • Etapa 7 - Mantecados
    Puneti mantecados intr-o tava cu hartie de copt si adaugati semințe de susan deasupra.
  • Etapa 8 - Mantecados
    Coaceti 20- 25 minute la 190°C. Scoateti sin cuptor si lasati sa se raceasca.
  • Etapa 9 - Mantecados
    Gata!

Video

YouTube




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: