Petitchef

Mendiants

Gustări
6 porții
30 min
Foarte ușor
Mendiants - sunt bomboane de ciocolata cu fructe seci si confiate, care se fac de sarbatori in sudul Frantei.
Fructele folosite initial corespundeau celor patru ordine principale calugaresti: stafidele pentru Augustinieni, alunele pentru Carmelite, smochinele uscate pentru Franciscani si migdalele pentru Dominicani. Astazi le putem gasi decorate cu fructe diverse si diferite; coaja de portocala confiata, nuci, fructe de padure Goji etc.
In prezent, gasim mendiants in orice perioada a anului, regula celor 4 alune si fructe uscate este mai rar respectata, iar combinatia de nuci/alune/samburi/fructe uscate ramane la aprecierea fiecaruia.
Aceasta reteta poate fi fara gluten, chiar vegana, in functie de ciocolata pe care o alegeti (verificati daca nu este cu lapte).

Ingrediente

Numarul de porții: 6
200 gr de ciocolata neagra

alune de padure


migdale

Goji

nuca de cocos rasa

Materiale

placa de silicon sau hartie de pergament

Preparare

  • Etapa 1 - Mendiants
    Topiti ciocolata si cu ajutorul unei lingurite, formati mici discuri pe o placa de silicon sau hartie de pergament.
  • Etapa 2 - Mendiants
    Asezați nuci, alune si migdale zdrobite pe fiecare disc de ciocolata. Puneti si Goji.
  • Etapa 3 - Mendiants
    Presarati nuca de cocos.
    Dati la rece timp de 3 ore astfel incat ciocolata sa se intareasca bine.
  • Etapa 4 - Mendiants
    Scoateti discurile de pe placa de silicon sau de pe hartia de pergament.
  • Etapa 5 - Mendiants
    Gata!

Video

YouTube


Comentarii:

Marius, 15/08/2018

Pare faina, o sa incerc. Alte retete low carbs aveti?

(0) (0) Abuz
31/01/2018

Ok

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: