Prazul - Colectie de retete

Thursday 26 March 2015 21:03
Prazul - Colectie de retete

Prazul este o leguma versatila de primavara, care tocat si combinat cu morcov, telina si ceapa, face o baza excelenta pentru supe sau tocane. Aroma sa usoara, dulce, se poate asocia cu unt si smantana in sosuri, sufleuri si gratinate.

Cu o aroma mai delicata si mai dulce decat ceapa, prazul adauga o nota subtila unor retete fara sa acopere alte arome care sunt prezente. Desi prazul este disponibil pe tot parcursul anului, sezonul lui este toamna si in prima parte a primaverii.

Ca sa-l pregatiti: Indepartati mustatile radacinei si frunzele verzi dure. Taiati in jumatate pe lungime si spalati sub jet de apa tulpina. Prazul poate fi fiert, inabusit, facut la abur, sub forma de piure sau tocana.

Se poate asocia cu: peste, bacon, sos bechamel, sfecla, pesmet, unt, branza, smantana, sos olandez, lamaie, mustar, ulei de masline, parmezan, patrunjel, mazare, cartofi, vin rosu, cimbru, rosii, vinegreta.

Pastrare: Puteti pastra prazul netaiat si nespalat in frigider, invelit usor intr-o punga, pentru o saptamana sau doua.


Comentarii

Notează articolul:

13/12/2016

Deosebite Rețete !

(3) (0) abuz
21/11/2016

Foarte bune retete, completate si cu experienta personala poti obtine mancaruri,bune si appreciate de gurmanzi!

(2) (0) abuz
17/11/2016

Sanatate curata!

(2) (0) abuz
04/11/2016

Datorita filmului "Nea` Marin Miliardar" exista asocierea "praz-olteni". Maritata fiind cu un oltean, intr-o buna zi, "zisei" sa-i pregatesc o mancarica de praz cu masline. "Oaleleiii muicaaaa" , amu` olteanu` meu nu mancase niciodata asa ceva, doar praz crud si ala rar.
Morala:
Insoara-te cu o munteanca, ca sa treci cu adevarat Oltu!
:) Numa` bine !

(3) (0) abuz
13/05/2016

Ceva pentru olteni!

(1) (0) abuz
31/08/2015

Toate mincarurile cu praz sunt delicioase si sanatoase.Consumati la fiecare masa praz !

(2) (1) abuz
lucia_i2014
lucia_i2014, 13/04/2015

Excelant !

(0) (0) abuz