Petitchef

Mancare de ciuperci cu dovlecei si praz

Felul principal
6 porții
3 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

1 dovlecel taiat rondele

1 vanata mica

taiata bucati (se pastreaza coaja)

sare

piper

o lingura cu patrunjel proaspat

tocat marunt

1 lingura cu marar proaspat

tocata marunt

1 litru cu suc de rosii

jumatate de kilogram de ciuperci champignon (spalate

curatate

piciorusele scoase

ciupercile se lasa intregi)

1 ardei capia (spalat

curatat de seminte si tocat in felii)

1 ardei gras (spalat

curatat de seminte si taiat in felii)

1 fir mare de praz (spalat

curatat

tocat rondele) si putin ulei de masline.

Preparare

Etapa 1

Legumele se asaza in tava. Se presara sare, piper, se adauga usturoiul tocat marunt.

Se varsa sucul de rosii si putin ulei.

Etapa 2

Se preincalzeste cuptorul, abia apoi se adauga tava, care va sta in cuptor pret de 30 de minute, la foc mediu.

La final, inainte de servire, se adauga verdeata.

Pofta buna!




Comentarii (25):

30/11/2013

Sper si imi doresc sa fie f. buna reteta presarata si cu mai multa IUBIRE. Toate ingredientele sunt sanatoase, asa ca va invit si pe dvs sa-o faceti insa nu uitati sa-i presarati ingredientul cheie din plin: IUBIRE, caci energia acestui ingredient este miraculoasa, merge la casa sufletului si creste veselia si bucuria de viata.... sa aveti pofta buna, cu spor la ganduri alese ... si la retete sanatoase; doar de noi depinde ce alegem si acceptam sa mancam; sanatatea am primit-o in dar, insa cum o pretuim si pastram asa o avem. Doar de noi depinde cum si ce gandim si facem. Sa aveti sanatate cu spor in toate! cu drag ELENA.

(0) (0) Abuz
Etnoboutique, 23/12/2013

Da,foarte interesant ........Ceea ce ma enerveaza insa atat la reteta asta cat si la altelede genul asta postate in ultimul tim e faptul ca nu tine cont de sezonalitatea legumelor .In Romania dovleceii ,vinetele ,ardeii si prazul ajung la 1 leu /kg vara si 8-10 lei si peste iarna.Azi vara nu posta nimeni retete cu vinete si dovlecei.Le postati acum cand pretul kologramului a trecut de 10 lei deci ea mai mare decat al carnii de pui si e aproape cat al carnii de porc.! Acum ma astept -consider ca ar fii utile-sa gasesc retete cu dovleac "placintar"si cu alte legume si fructe de sezon....

(0) (0) Abuz
08/04/2012

Am inlocuit prazul cu ceapa alba, taiata rondele si a fost foarte buna!

(0) (0) Abuz
16/03/2012

Foarte interesant !Precis este si foarte bun .De incercat !

(0) (0) Abuz
03/07/2013

Nu arata as de bine mai lucreaza la inagine!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
16/03/2012

Ceva deosebit si usor . o voi mai face

(0) (0) Abuz
11/02/2014

O RETETA EXCELENTA - TREBUIE INCERCATA

(0) (0) Abuz
16/03/2012

Este extraordinara reteta! nota 10!

(0) (0) Abuz
16/03/2012

Ce faac cu copanele de la ciuperci?

(1) (0) Abuz
16/03/2012

Bun am sa fac si eu pare apetisant

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:


Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale