Mancare de ciuperci cu dovlecei si praz

(4.26/5 - 160 voturi)
25 comentarii


  • Mancare de ciuperci cu dovlecei si praz
  • Mancare de ciuperci cu dovlecei si praz, Poza 2
Tipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 3 minute
Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 33 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

1 dovlecel taiat rondele
1 vanata mica
taiata bucati (se pastreaza coaja)
sare
piper
o lingura cu patrunjel proaspat
tocat marunt
1 lingura cu marar proaspat
tocata marunt
1 litru cu suc de rosii
jumatate de kilogram de ciuperci champignon (spalate
curatate
piciorusele scoase
ciupercile se lasa intregi)
1 ardei capia (spalat
curatat de seminte si tocat in felii)
1 ardei gras (spalat
curatat de seminte si taiat in felii)
1 fir mare de praz (spalat
curatat
tocat rondele) si putin ulei de masline.

Preparare:

Etapa 1:

Legumele se asaza in tava. Se presara sare, piper, se adauga usturoiul tocat marunt.

Se varsa sucul de rosii si putin ulei.

Etapa 2:

Se preincalzeste cuptorul, abia apoi se adauga tava, care va sta in cuptor pret de 30 de minute, la foc mediu.

La final, inainte de servire, se adauga verdeata.

Pofta buna!





Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 30/11/2013, 12:28

Sper si imi doresc sa fie f. buna reteta presarata si cu mai multa IUBIRE. Toate ingredientele sunt sanatoase, asa ca va invit si pe dvs sa-o faceti insa nu uitati sa-i presarati ingredientul cheie din plin: IUBIRE, caci energia acestui ingredient este miraculoasa, merge la casa sufletului si creste veselia si bucuria de viata.... sa aveti pofta buna, cu spor la ganduri alese ... si la retete sanatoase; doar de noi depinde ce alegem si acceptam sa mancam; sanatatea am primit-o in dar, insa cum o pretuim si pastram asa o avem. Doar de noi depinde cum si ce gandim si facem. Sa aveti sanatate cu spor in toate! cu drag ELENA.

(0) (0) Abuz
5 / 5Etnoboutique
Postat 23/12/2013, 10:55

Da,foarte interesant ........Ceea ce ma enerveaza insa atat la reteta asta cat si la altelede genul asta postate in ultimul tim e faptul ca nu tine cont de sezonalitatea legumelor .In Romania dovleceii ,vinetele ,ardeii si prazul ajung la 1 leu /kg vara si 8-10 lei si peste iarna.Azi vara nu posta nimeni retete cu vinete si dovlecei.Le postati acum cand pretul kologramului a trecut de 10 lei deci ea mai mare decat al carnii de pui si e aproape cat al carnii de porc.! Acum ma astept -consider ca ar fii utile-sa gasesc retete cu dovleac "placintar"si cu alte legume si fructe de sezon....

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 08/04/2012, 17:48

Am inlocuit prazul cu ceapa alba, taiata rondele si a fost foarte buna!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 16/03/2012, 07:13

Foarte interesant !Precis este si foarte bun .De incercat !

(0) (0) Abuz
2 / 5
Postat 03/07/2013, 10:21

Nu arata as de bine mai lucreaza la inagine!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 16/03/2012, 08:07

Ceva deosebit si usor . o voi mai face

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 11/02/2014, 10:08

O RETETA EXCELENTA - TREBUIE INCERCATA

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 16/03/2012, 07:01

Ce faac cu copanele de la ciuperci?

(1) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (25)

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale