Petitchef

Tarta cu praz

Antreuri
8 porții
30 min
40 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Aluatul de tarta:
    Se bate oul cu sarea, se adauga faina si se amesteca pana se aduna cat de cat intr-un aluat, apoi se framanta putin. (In cazul in care compozitia este prea moale se mai adauga putina faina, iar daca este prea uscata, putina apa.)
    Se infasoara intr-o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca cel putin 10 min.
    Se intinde intr-o foaie putin mai mare decat forma de tarta, se aseaza in forma (unsa cu ulei si pudrata cu faina) si se preseaza usor aluatul astfel incat acesta sa se "lipeasca" de peretii formei
    si apoi se taie surplusul de aluat.

    Umplutura:
    Fiecare praz se taie in doua pe grosime, apoi "feliute"; totul se caleste in putin unt sau ulei de masline pana se inmoaie. Se lasa sa se raceasca.
    Se bat ouale, se adauga smantana, faina, sarea, piperul, nucsoara si se amesteca bine.


    Peste aluatul de tarta pregatit (in forma) se intinde prazul calit, deasupra se presara cascavalul, apoi se toarna compozitia cu smantana si se da la cuptor pentru 30~40 min.


Întrebări:




Comentarii (15):

07/11/2016

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/03/2015

Am gătit această reţetă, aluatul din comert e rapid dar nu e acelaşi lucru, pentru cei pretenţioşi e innacceptabil.Se poate înlocui prazul cu orice alta leguma, sau se poate combina, cu ciuoperci, ardei, orez fiert, etc. Eu o fac in varianta cu branză şi ciupreci, are şi praz dar doar pentru aromă. Poftă bună !

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
15/11/2016

Voi gati.. suna bine.

(0) (0) Abuz
18/08/2015

Usor de facut si tare bun !

(0) (0) Abuz
03/04/2015

O mincare usor de gatit si foarte gustoasa.Axcelenta!!

(0) (0) Abuz
15/02/2015

F....ok

(0) (0) Abuz
03/11/2014

Usor de gatit si foarte buna.

(0) (0) Abuz
01/11/2014

F.bun,usor de executat

(0) (0) Abuz
14/01/2013

Buonisimo.

(0) (0) Abuz
14/01/2013

Eu folosesc uneori foi din comert gata facute ,rezultatul este la fel de bun,dar mai rapid!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tartă brăduț pentru crăciun
Tartă brăduț pentru crăciun
20 porții
1 h 57 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta aromata cu prune
Tarta aromata cu prune
10 porții
2 h 40 m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta crème brûlée- un desert elegant
Tarta crème brûlée- un desert elegant
8 porții
1 h 50 m
Ușor
3.3 / 5
Rețetă Tartă cu daims în stil ikea
Tartă cu daims în stil ikea
10 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Adio si un praz verde! Adio si un praz verde! Retete cu... Praz Retete cu... Praz Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează