Retete cu dovlecel

luni 3 aprilie 2017 23:04
Retete cu dovlecel

Dovleceii poti fi preparati in numeroase moduri: copti, preparati la abur, fierti, fripti pe gratar, prajiti, piure sau consumati cruzi in salate.

Indiferent ca este luat de la supermarket sau de la taraba din piata, dovlecelul este o leguma ieftina si usor de gatit.

Fie ca decizi sa il consumi crud sau semicrud, dovlecelul este un bun insotitor pentru diferite tipuri de mancare, din pacate, imaginatia multora se opreste, adesea, la chiftelutele din dovlecel sau la dovlecei pane.

Noi va dam si alte idei de retete cu dovlecei:


Salate

Taiat felii subtiri si in combinatie cu rosii, castraveti, patrunjel sau ceapa verde, asezonat si condimentat dupa gust, poate fi un deliciu pentru orice sezon

Dovlecel crud

Dovlecelul crud reprezinta un aperitiv usor, potrivit pentru zilele fierbinti de vara cand gatitul la foc devine o corvoada.

Dovlecel la gratar

Prajit la gratar, cu ulei de masline si putin usturoi este o garnitura perfecta pentru orice tip de carne. El poate fi servit cu o salata de rosii, cu ardei gras sau chiar alaturi de niste cartofi copti.

Paste din dovlecel

Pastele din dovlecel se prepara foarte simplu: se feliaza foarte subtire si se fierb asemenea pastelor si pot si insotite de acelasi tip de sos folosit la pastele normale.

Paste cu dovlecel

Dovlecelul trebuie calit timp de cateva minute in ulei de masline, simplu sau in combinatie cu alte legume preferate. Se condimenteaza cu oregano, busuioc, sare si piper sau un praf de chilli.

Pateu de dovlecel

Este un preparat rapid si economic si reprezinta o alegere sanatoasa pentru micul dejun, ideala chiar si in perioada postului. Aromatizat cu usturoi si zeama de lamaie este o varianta mult mai sanatoasa pentru pateurile vegetale din comert.

Supa de dovlecel

O alegere accesibila ce se poate prepara in orice anotimp.

Comentarii

Notează articolul:

szokeflorica, 24/03/2021

Super retete

(0) (0) abuz