Paste cu morcovi si dovlecei

(4.35/5 - 159 voturi)
23 comentarii

Ingrediente

250-300 g paste

2 dovlecei

2 morcovi

2 catei usturoi

1 lingura ulei masline

Preparare

Taiem betisoare morcovii si dovleceii.Curatam usturoiul si cu lama cutitului apasam putin cat sa se zdrobeasca.Punem la fiert pastele in apa cu sare,avand grija sa nu le lasam nici macar 1 secunda mai mut decat scrie pe cutie.Eu le scot chiar putin mai inainte,imi plac mai “al dente”.Intr-o tigaie incalzim 1 lingura de ulei de masline.Inclinam tigaia si o tinem cu uleiul deasupra flacarii,si punem usturoiul.Lasam pana isi elibereaza aroma,nu pana se coloreaza,caci va fi amarat deja uleiul.Il scoatem si punem morcovii si dovleceii la sotat.Ii saltam cateva minute in tigaie,amestecandu-i bine,dupa care presaram si sare.

Scurgem pastele si le punem in tigaia cu legume.Le mai lasam cateva secunde sa se intrepatrunda aromele.Servim imediat.

Sunt minunate pastele acestea ! Eu le refac ori de cate ori am ocazia fiindca sunt prea bune.Incercati-le si va veti convinge !

Informații nutriționale (pentru o porţie):

408Kcal20%

Calorii

63.8g21%

Carbo

6.9g11%

Grăsimi

1.2g6%

Grăsimi sat.

17.9g36%

Proteine

6.3g25%

Fibre

5.9g7%

Zahăr

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii * 1 porție = 303g

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (23):

28/03/2013

Este foarte buna yamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.siyamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

(0) (0) Abuz
20/09/2014

Devino ACUMA actionar GRATIS la cel mai mare facebook din lume.
Timp limitat pana la inchiderea emisiunii de actiuni GRATIS.

https://www.globallshare.com/ro/2824594.html

(0) (0) Abuz
13/06/2012

Le-am facut azi si e printre cele mai bune retete de paste si clar metoda mea favorita de acum incolo. Au fost excelente, am presarat si un pic de branza peste.

(0) (0) Abuz
wald_alex, 19/11/2014

Extraordinar!!!!! pe cand o reteta cu paste fierte si un strop de ulei?????

(1) (0) Abuz
27/06/2012

O idee foarte buna, eu am mai pus putin piper si branza pe deasupra.

(0) (0) Abuz
28/08/2012

SUPER BUNE NU AM CUVINTE DAR..................ATENTIE INGRASA

(0) (0) Abuz
01/12/2014

Astazi de ziua Romaniei ati adus niste retete oribile

(0) (0) Abuz
21/03/2013

Cred ca sunt bune.
mai vrem retete de post.

(0) (0) Abuz
31/07/2013

Foarte usor de facut si extrem de bune

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
24/03/2013

Pare simpla si buna reteta !!!!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale