Petitchef

Salată de fasole păstăi cu dovlecei

Servita ca atare sau langa o friptura

Antreuri
2 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Fasolea se spală, se rup capetele și se taie în două.
    Dovlecelul se spală, se feliază rondele de 1/2 cm și se înlătură capetele.
    Ceapa verde se spală și se toacă mărunt.

    Fasolea galbenă se pune la fiert în apă rece cu un praf de sare și se fierbe pentru 10-15 minute.

    Dovlecelul se pune și el la fiert separat în altă crăticioară, în apă rece cu un praf de sare și se fierbe pentru 5-7 minute.

    Atât fasolea păstăi, cât și dovleceii se scot într-o strecurătoare, apoi se pun într-un castron.

    Amestecăm bine uleiul cu oțetul, usturoiul pisat, mierea și mărarul.

    Adăugăm în castron peste păstăi, ceapa verde tocată și sosul preparat.
    Condimentăm cu sare și piper.

    Amestecăm ușor și dăm la rece.

    Servim ca atare sau lângă o fripturică.

    Poftă bună!


Întrebări:




Comentarii (16):

10/08/2013

O capatana de usturoi? o capatana intreaga?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Victoria, 10/06/2017

Ce aveti, fratilor/surorilor, cu usturoiul?Chiar nu stiti cate (nenumarate,de fapt!) beneficii va aduce consumul zilnic de usturoi? Va este teama ca "mirositi urat" cand iesiti? Cu putina scortisoara mestecata scapati de miros si va aduce si ea alte beneficii!pofta buna!reteta este buuuna rau!

(1) (0) Abuz
30/07/2014

Trebuie incercat!

(0) (0) Abuz
09/06/2014

Sooper!!!

(0) (0) Abuz
24/03/2014

Ooooooooooooo capatina usturoi?????????? bine ca nu va cunosc

(0) (2) Abuz
08/02/2014

Foarte sanatoasa si gustoasa !

(0) (0) Abuz
06/01/2014

Mamaaaaaaaaaa daca maninci o capatina de usturoi mai iesi din casa sau nu muncesti ca majoritatea rominilor????????

(0) (2) Abuz
17/07/2013

Excelenta reteta

(0) (0) Abuz
06/07/2013

Super buna

(0) (0) Abuz
05/07/2013

Fabulos

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează