Petitchef

Vinete si dovlecei pe gratar

Antreuri
4 porții
2 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Legumele se spala cu apa rece si se dau deoparte. Se taie rondele (cateva din dovlecel, circa jumatate). Rondelele se taie pe jumatate si apoi in cubulete mici. Restul de dovlecel se taie pe lungime, adica pe mijloc.

    Ciuperca se taie in felii, apoi in cubulete. Vanata nu se decojeste, la fel ca si dovlecelul. Se inlatura codita si se taie pe jumatate.
  • Bucatile de dovlecel si vanata trebuie taiate de asa maniera cat sa stea pe gratar, deci, daca aluneca, mai taiati din coada, astfel incat sa obtineti paturi pentru cuburile de legume. Rosia se spala, se taie in cubulete. Maslinele, fara samburi, se taie in rondele.
  • Se presara peste dovleceii taiati pe lungime si vanata putin ulei de masline sua de floarea-soarelui. Se adauga sare, piper si usturoi tocat marunt.
  • Paturile de legume (dovlecei si vanata) se asaza pe gratar si se stropesc inainte cu putin ulei, sare si piper. Se intorc din cand in cand, iar cand sunt usor rumenii se adauga legumele taiate cubulete (resturile de vanata, de dovlecel, ciuperca taiata cubulete, maslinele, usturoiul tocat marunt si rosia).
  • Se tin legumele pe gratar cateva minute, dupa care se iau de pe gratar si se servesc cu putin busuioc proaspat tocat marunt, presarat pe deasupra sau alta verdeata proaspata.

    Se pun peste paturile de legume (de vanata si de dovlecel) rosiile taiate cubulete, dovlceii taiati cubulete, resturile de vanata taiata in cubulete, ciuperca taiata in cubulete si maslinele.

    Pofta buna!

Rețete inrudite

YouTube

Vinete tempura


Poze

Vinete si dovlecei pe gratar
Vinete si dovlecei pe gratar - poza 2
Vinete si dovlecei pe gratar - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

10/02/2014

Se poate si mai simplu

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 02/10/2013

Hahaha.......!!!! ar trebui sa ti se interzica sa postezi!!!!!
NU SE INTELEGE NIMIC !

(0) (0) Abuz
21/03/2012

Un rahat si-un peste!

(0) (1) Abuz
21/03/2012

ESTE MAI DEGRABA GHIVECI NEFIERT.FA-LE SALATA SI ESTE MAI ACCEPTABIL!

(0) (1) Abuz
21/03/2012

Are dreptate d-na ,nu am inteles nimic dar absolut nimic .

(0) (1) Abuz
21/03/2012

Draga mea....esti VARZA !!!!!!nu am inteles nimic!!!! taiem rondele, in lungime, din coada...le punem pe gratar ....ulei de masline sua...o VARZA !!!!!

(0) (1) Abuz
21/03/2012

Retete usoare si sanatoase se pot face si in abur.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Cele mai bune 10 legume preparate la gratar Cele mai bune 10 legume preparate la gratar

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează