Petitchef

Vinete si dovlecei pe gratar

Antreuri
4 porții
2 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 dovlecel mic

1 rosie mica

1 ciuperca mare

alba

sare

piper

3-4 catei de usturoi

tocati marunt

busuioc proaspat

maruntit

cateva masline taiate rondele

1 vanata mica si putin ulei de masline sau de floarea-soarelui.

Preparare

  • Legumele se spala cu apa rece si se dau deoparte. Se taie rondele (cateva din dovlecel, circa jumatate). Rondelele se taie pe jumatate si apoi in cubulete mici. Restul de dovlecel se taie pe lungime, adica pe mijloc.

    Ciuperca se taie in felii, apoi in cubulete. Vanata nu se decojeste, la fel ca si dovlecelul. Se inlatura codita si se taie pe jumatate.
  • Bucatile de dovlecel si vanata trebuie taiate de asa maniera cat sa stea pe gratar, deci, daca aluneca, mai taiati din coada, astfel incat sa obtineti paturi pentru cuburile de legume. Rosia se spala, se taie in cubulete. Maslinele, fara samburi, se taie in rondele.
  • Se presara peste dovleceii taiati pe lungime si vanata putin ulei de masline sua de floarea-soarelui. Se adauga sare, piper si usturoi tocat marunt.
  • Paturile de legume (dovlecei si vanata) se asaza pe gratar si se stropesc inainte cu putin ulei, sare si piper. Se intorc din cand in cand, iar cand sunt usor rumenii se adauga legumele taiate cubulete (resturile de vanata, de dovlecel, ciuperca taiata cubulete, maslinele, usturoiul tocat marunt si rosia).
  • Se tin legumele pe gratar cateva minute, dupa care se iau de pe gratar si se servesc cu putin busuioc proaspat tocat marunt, presarat pe deasupra sau alta verdeata proaspata.

    Se pun peste paturile de legume (de vanata si de dovlecel) rosiile taiate cubulete, dovlceii taiati cubulete, resturile de vanata taiata in cubulete, ciuperca taiata in cubulete si maslinele.

    Pofta buna!

Poze

Vinete si dovlecei pe gratar, poza 1Vinete si dovlecei pe gratar, poza 2Vinete si dovlecei pe gratar, poza 3

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Vinete tempura


Comentarii:

10/02/2014

Se poate si mai simplu

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 02/10/2013

Hahaha.......!!!! ar trebui sa ti se interzica sa postezi!!!!!
NU SE INTELEGE NIMIC !

(0) (0) Abuz
21/03/2012

Un rahat si-un peste!

(0) (1) Abuz
21/03/2012

ESTE MAI DEGRABA GHIVECI NEFIERT.FA-LE SALATA SI ESTE MAI ACCEPTABIL!

(0) (1) Abuz
21/03/2012

Are dreptate d-na ,nu am inteles nimic dar absolut nimic .

(0) (1) Abuz
21/03/2012

Draga mea....esti VARZA !!!!!!nu am inteles nimic!!!! taiem rondele, in lungime, din coada...le punem pe gratar ....ulei de masline sua...o VARZA !!!!!

(0) (1) Abuz
21/03/2012

Retete usoare si sanatoase se pot face si in abur.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1h19m
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Clafoutis cu dovlecei si branza de capra
Clafoutis cu dovlecei si branza de capra
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Dovlecei gratinati -simplu de facut
Dovlecei gratinati -simplu de facut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Vinete si dovlecei la gratar
Vinete si dovlecei la gratar
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Vinete gratinate sau parmigiana di melanzane
Vinete gratinate sau parmigiana di melanzane
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?Cele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratar10 lucruri interesante despre dovlecei10 lucruri interesante despre dovlecei5 bucati de carne care au gust mai bun la gratar5 bucati de carne care au gust mai bun la gratar

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: