Sa incingem gratarele!

Sa facem un gratar! Simplu de zis si simplu de facut! Si totusi lucrurile nu stau chiar asa. Pragatirea unui gratar perfect, implica multi factori: tipul de carne, asezonarea, marinarea carnii, foc cu lemne sau carbuni, sosurile care acompaniaza gratarul si de ce nu legumele si salatele care adauga echibrul perfect. Maestrii in „ale gratarelor” ar mai adauga si tipul de gratar: de aragaz, de cuptor, electric, pe gaz, pe lemne sau carbuni. Si totusi cel mai bun gratar este cel pe care vi-l permiteti.

La gratar se pot gati practic toate tipurile de carnuri provenite de la aproape orice animal, unele direct, altele dupa o pregatire (fierbere, marinare) prealabila.

Sunt nenumarate retete de preparate la gratar care difera de la o zona la alta, ba chiar si modalitatea de a face focul difera. Cateva carnuri se disting insa cu siguranta: ceafa si cotletul de porc, muschiul si antricotul de vita, pulpa si pieptul de pui, coastele de porc sau vita. Desigur ca nu pot lipsi, micii, carnatii si frigaruile.

Haideti sa vedem o colectie de retete preparate la gratar.