Petitchef

Pastrav somonat la gratar

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Spalam rapid fileurile sub jet de apa rece dupa care le tamponam cu servetele absorbante pentru a indeparta excesul de apa.
  • Le taiem in bucati portivite, saram piperam si le ungem foarte foarte bine cu ulei de masline.Incinem bine tigaia grill si incepem sa sa prajim fileurile 2-3 minute pe o parte si alte 2-3 minute pe cealalta parte.
  • Dupa ce am terminat de prajit punem fileurile intr-un vas cu capac si le lasam sa se odihneasca 5 minute pentru a-si lasa sucurile.
  • Punem fileurile pe platoul de servire, iar in sosul ramas adaugam putina zeama de lamaie, amestecam bine si turnam sosul peste peste.
  • Servim cu lamie, iar garnitura in functie de preferintele fiecaruia.


Poze

Pastrav somonat la gratar
Pastrav somonat la gratar - poza 2
Pastrav somonat la gratar - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

24/09/2016

Gustoasa si rapida !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 13/01/2018

Hotaraste-te, ori il faci la gratar ori il prajesti, si orice peste trebuie sa stea cu sarea pe el macar o ora inainte de a-l prepara caci altfel nu are niciun gust.

(3) (0) Abuz
John_, 13/01/2018

O reteta banala care incepea bine: "Pastrav.... la gratar". Dar de fapt e un peste pregatit intr-o amarata de tigaie. Bai fratilor, diferenta este mare intre gratar si grill.Apoi niciun preparat pe gratar nu se acopera inainte de servire fiindca devine inabusit. Savoarea oricarui preparat pe gratar sta tocmai in acea minicrusta formata din loc in loc. Desteptilor!

(3) (0) Abuz
29/07/2016

Prefer somon pastravat...

(3) (0) Abuz
28/07/2016

EXCELENT.CORNELIU P.ONESTI-BC.

(0) (0) Abuz
22/12/2013

CRED CA E F.BUN.ARATA F.BINE.

(0) (0) Abuz
23/09/2013

O reteta clasica dar foarte gustoasa. deja imi ploua in gura.arata excelent!

(0) (0) Abuz
26/07/2013

Astazi am cumparat si eu pastrav somonat ...
reteta este simpla, potrivita pt. persoanele care vor sa gateasca rapid si gustos...
eu sarez fileurile le las 30 min, apoi presar piper, ung cu ulei si le mai las 10 min la frigider.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Carnati cu vin alb
Carnati cu vin alb
3 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salmorejo
Salmorejo
7 porții
15 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Supa rece de pepene si rosii
Supa rece de pepene si rosii
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Samosas cu ton si rosii
Samosas cu ton si rosii
16 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cele mai bune 10 legume preparate la gratar Cele mai bune 10 legume preparate la gratar Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa - istorie si curiozitati

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează