Petitchef

Pastrav somonat la gratar

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 fileuri de pastrav somonat

ulei de masline

sare piper

Preparare

  • Spalam rapid fileurile sub jet de apa rece dupa care le tamponam cu servetele absorbante pentru a indeparta excesul de apa.
  • Le taiem in bucati portivite, saram piperam si le ungem foarte foarte bine cu ulei de masline.Incinem bine tigaia grill si incepem sa sa prajim fileurile 2-3 minute pe o parte si alte 2-3 minute pe cealalta parte.
  • Dupa ce am terminat de prajit punem fileurile intr-un vas cu capac si le lasam sa se odihneasca 5 minute pentru a-si lasa sucurile.
  • Punem fileurile pe platoul de servire, iar in sosul ramas adaugam putina zeama de lamaie, amestecam bine si turnam sosul peste peste.
  • Servim cu lamie, iar garnitura in functie de preferintele fiecaruia.

Poze

Pastrav somonat la gratar, poza 1Pastrav somonat la gratar, poza 2Pastrav somonat la gratar, poza 3



Comentarii:

24/09/2016

Gustoasa si rapida !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 13/01/2018

Hotaraste-te, ori il faci la gratar ori il prajesti, si orice peste trebuie sa stea cu sarea pe el macar o ora inainte de a-l prepara caci altfel nu are niciun gust.

(3) (0) Abuz
John_, 13/01/2018

O reteta banala care incepea bine: "Pastrav.... la gratar". Dar de fapt e un peste pregatit intr-o amarata de tigaie. Bai fratilor, diferenta este mare intre gratar si grill.Apoi niciun preparat pe gratar nu se acopera inainte de servire fiindca devine inabusit. Savoarea oricarui preparat pe gratar sta tocmai in acea minicrusta formata din loc in loc. Desteptilor!

(3) (0) Abuz
29/07/2016

Prefer somon pastravat...

(3) (0) Abuz
28/07/2016

EXCELENT.CORNELIU P.ONESTI-BC.

(0) (0) Abuz
22/12/2013

CRED CA E F.BUN.ARATA F.BINE.

(0) (0) Abuz
23/09/2013

O reteta clasica dar foarte gustoasa. deja imi ploua in gura.arata excelent!

(0) (0) Abuz
26/07/2013

Astazi am cumparat si eu pastrav somonat ...
reteta este simpla, potrivita pt. persoanele care vor sa gateasca rapid si gustos...
eu sarez fileurile le las 30 min, apoi presar piper, ung cu ulei si le mai las 10 min la frigider.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Carnati cu vin alb
Carnati cu vin alb
3 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pastrav cu praf de 7 arome romanesti
Pastrav cu praf de 7 arome romanesti
2 porții
25 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Cele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratar5 bucati de carne care au gust mai bun la gratar5 bucati de carne care au gust mai bun la gratar

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: