Acompaniamentul pe care îl iubim? Cartofii dulci! Iar pentru modalitatea de gătire, optăm pentru cuptor! Puțin ulei de măsline, sare, piper și gata în aproximativ 40 de minute la 180°C! Și pentru a face această rețetă și mai irezistibilă, servește-o cu un sos pe bază de skyr ;-) Bon appétit!
Tăiați cartofii dulci în jumătate și stropiți-i cu suc de lămâie pentru a preveni oxidarea. Apoi tăiați fiecare jumătate în cadrane și stropiți cu zeamă de lămâie pentru a nu se oxida.
Amestecați uleiul de măsline, sarea, piperul, ierburile de Provence și pudra de ardei Espelette. Ungeți pulpa cartofilor dulci cu acest amestec folosind o pensulă.
Așezați cartofii dulci pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și gătiți-i timp de 40 - 50 de minute (în funcție de mărimea cartofilor dulci) într-un cuptor preîncălzit la 180°C, cu căldură ventilată.
Între timp, pregătiți sosul Skyr: Combinați Skyr, sare, piper, arpagic tocat, sucul de lămâie și uleiul de măsline.
Verificați gătirea cartofilor dulci: pulpa trebuie să fie moale, ușor de pătruns.
Comentarii:
Ce este SKYR?