Petitchef

Pere inmuiate in sos de scortisoara si lapte de capra

Desert
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

zahar tos;

zahar vanilinat;

zeama de lamaie;

coaja de lamaie;

o cana de lapte de capra;

2 bete scortisoara;

scortisoara macinata;

o cana de zahar;

o jumatate lingurita praf de copt;

Preparare

  • In primul rand, decojim perele, le taiem in doua si le punem intr-un sirop pregatit din apa, zahar tos, zeama de lamaie, zahar vanilinat si coaja de lamaie.
  • Puteti pune cat vreti, acesta va da aroma perelor.Perele se pun in acest sirop astfel incat sa fie acoperite.
  • Se lasa acolo pentru a-si lua aromele cat pregatim sosul de scortisoara si lapte de capra.
  • Pentru sos am procedat astfel: am pus lapte de capra, 2 bete scortisoara, scortisoara macinata , o cana de zahar si praful de copt intr-un vas mai inalt, pe care l-a pus pe la foc mic aproximativ 30 minute.
  • Se amesteca des, pentru ca sosul se va umfla de la praful de copt. In final trebuie sa iasa un sos caramelizat.
  • Se aseaza perele in farfurie si se dau cu sos caramelizat deasupra. Langa ele puteti pune o bila de inghetata, vor avea un gust extraordinar.
  • A pus niste nuci care s-au potrivit de minune cu sosul caramelizat din scortisoara si lapte de capra.
  • M-a jucat putin in farfurie, sper ca e aspectuos. La gust va garantez, este super.

Poze

Pere inmuiate in sos de scortisoara si lapte de capra, poza 1Pere inmuiate in sos de scortisoara si lapte de capra, poza 2



Comentarii:

30/08/2015

Arata f.bine

(0) (0) Abuz
30/08/2015

Super!!!

(0) (0) Abuz
30/08/2015

Este prima data cand citesc ca praful de copt se pune la fiert,din reteta nu inteleg ce poate fi bun ....

(0) (0) Abuz
Ambra, 29/08/2015

Bun, excelent

(0) (0) Abuz
29/08/2015

Totul este ciudat la aceasta reteta. Daca a facut-o cineva, poate ne spune si noua cum a iesit!

(0) (0) Abuz
29/08/2015

Acum ma duc sa fac asta/ Am pere in gradina

(0) (0) Abuz
29/08/2015

Tu ori esti proasta ori nu ai nici cea mai "vaca" idee sa gatest,.. Eu ti-as sugera sa inlocuiesti laptele de capra cu ceva lapte de tzap. In felul acesta poate, doar poate, iti vine mintea la cap. Putizine sanse dar .. ?! Intotdeauna ttrebuie sa ai sperantza

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 29/08/2015

Cum sa fierbi praful de copt? Doamne fereste

(0) (0) Abuz
29/08/2015

Cine te-a jucat in farfurie? Ce dans e ala in farfurie, ca te-as mai dansa si eu un pic?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pere in sos de vin
Pere in sos de vin
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pere in sos de ciocolata
Pere in sos de ciocolata
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pere in sos de ciocolata
Pere in sos de ciocolata
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Croissante cu lapte condensat
Croissante cu lapte condensat
9 porții
4h12m
Foarte ușor
2.5 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si pere
Tarta cu ciocolata si pere
6 porții
35 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

De ce sa consumam lapte de capra?De ce sa consumam lapte de capra?Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: