Petitchef

Pui in sos de lamaie cu salvie si garnitura de ciuperci

Felul principal
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 piept de pui (~600 g), dezosat, fara piele

10-15 frunze de salvie, in functie de marimea lor

150 g de unt

500 g de ciuperci champignon

50 ml de vin sec alb,

1/2 de lamaie, sucul de la

1/2 de lingurita de coaja rasa de lamaie

sare, piper

Preparare

  • Spalam pieptul de pui in apa rece, il stergem pe un prosop de hartie si il taiem in felii mai subtiri, pe orizontala. Asezonam cu sare si piper.
  • Incingem o tigaie si adaugam jumatate din unt. Ciupercile la curatam, le spalam, le taiem in sferturi si pe punem in tigaia in care deja a inceput sa sfaraie untul. Daca avem si un capac la tigaie, il punem, ca e mai bine, dam focul la mediu, si pana se calesc ciupercile in tigaie, ne ocupam de prepararea puiului.Luam o alta tigaie in care punem cealalta jumatate de unt, si cand acesta s-a topit si incepe sa sfaraie, punem frunzele de salvie.
  • Le lasam sa se rumeneasca in tigaie nu mai mult de 1 minut, dupa care adaugam carnea de pui pe care am taiat-o in felii mai subtiri si prajim pe fiecare parte cam 4 minute. Atunci cand consideram ca s-a rumenit carnea de pui, o putem scoate pe o farfurie si o punem intrun loc cald.
  • Cu zeama lasata in tigaie de pieptul prajit, de unt si de aroma de la salvie , o sa prepam sosul. Asa ca, punem vinul sec in tigaie, sosul de lamaie si amestecati totul bine, pana cand scade la jumatate din ce a fost initial. Daca e necesar, mai puneti un pic de unt, ca sa se lege mai bine sosul pe care il dorim la friptura.Puneti pieptul de pui in tigaia in care se pregateste sosul si mai lasam pe foc maxim 5 minute. A facut in asa fel incat ciupercile sotate sa fie gata exact cand sunt gata si bucatile de piept din tigaie.
  • Montarea in farfurie se poate face asa:Punem ciupercile sotate intrun colt al farfuriei, luam bucatile din pieptul de pui preparate si le punem in farfurie una peste alta, adaugam frunze de salvie proaspete in farfurie pentru decor, iar sosul obtinut il turnam peste carnea de pui si peste "locurile" albe din farfurie, pentru decor.

Poze

Pui in sos de lamaie cu salvie si garnitura de ciuperci, poza 1Pui in sos de lamaie cu salvie si garnitura de ciuperci, poza 2Pui in sos de lamaie cu salvie si garnitura de ciuperci, poza 3


Comentarii:

Anna, 05/10/2018

Este o reteta sanatoasa si consistenta care se prepara destul de repede. Si eu prepar pieptul de pui in acest fel.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/01/2014

Mmm bun bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu sos de tarhon si ciuperci champignon
Pui cu sos de tarhon si ciuperci champignon
2 porții
45 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Pui cu ciuperci i ananas în sos dulce-acrior
Pui cu ciuperci i ananas în sos dulce-acrior
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui cu sos curry si garnitura de orez
Pui cu sos curry si garnitura de orez
4 porții
35 min
Foarte ușor
3.2 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: