Incingem cuptorul la 175 grade C. Curatam dovleacul, il dam pe razatoarea mare si il amestecam cu 100 g de zahar.
Il punem pe foc si il calim pana tot sucul lasat scade, obtinem consistenta unui gem peste el adaugam scortisoara si zaharul vanilat, amestecam si il lasam la racit.
Intr-un castron batem spuma untul la temperatura camerei cu restul de zahar pana obtinem o crema pufoasa, dupa care adaugam pe rand ouale.
Adaugam apoi faina amestecata cu sarea si praful de copt apoi dovleacul pregatit inainte si racit si amestecam bine incorporam usor de tot iaurtul.
Obtinem un aluat ca o crema consistenta cu o culoare deosebita. Punem hartiute speciale pentru copt in tava de briose si le umplem 3 sferturi cu compozitia obtinuta.
Le dam la cuptor pentru 20-25 de minute, in functie de puterea cuptorului, dupa ce sunt gata, le lasam sa se raceasca complet.
Comentarii (17):
Foarte, foarte bune!
Foarte bune,moi si pufoase.
Foarte bun!
Foarte gustoase!
Foarte bune!
Arata aspectos, sper sa fie si bune la gust
Arata super !! Inca nu le-am facut , dar le voi face cit de curind . Multumesc pentru reteta !
Oare pot inlocui iaurtul cu smantana?? M-am apucat sa fac compozitia si am realizat ca nu am iaurt
Extraordinar de buna reteta, briosele sunt asa pufoase se topesc in gura. Felicitari pt reteta!!
Foarte practica si foarte bine detaliata ( am 15 ani si am facut-o si mi-au iesit chiar foarte bune !!)