Petitchef

Prajitura cu dovleac

Desert
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6 porții
pt aluat

- 600 g faina

- un pachet margarina

- 1 ou

- 150 g zahar

- varf bicarbonat

- 1/2 lingurita de otet

- putin lapte, cit cere aluatul.

- 3-4 linguri de gris


pt pireul de dovleac:

- 1,5 kg dovleac ras

- 150 g zahar

- scortisoara

Preparare

Etapa 1

Margarina se freaca cu zaharul, se adauga oul,apoi pe rand: cam 50 ml lapte, faina si bicarbonatul stins. Daca se cere mai adaugati faina pana rezulta un aluat ce nu mai lipeste.

Etapa 2

Se framinta un aluat ce se a imparte in doua. Se intinde o foaie in tava unsa si se presara putin gris, se pune piureul; de dovlea, se presara iar gris, apoi se acopera cu cea dea doua foaie.

Etapa 3

Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita. Se coace in cuptorul bine incalzit.

Etapa 4

Dovleacul ce l-a folosit e nu avea zeama mai deloc asa ca doar l-a calit usor, cu zahar dupa gust , la urma a adaugat si scortisoara.

Etapa 5

Daca dovleacul lasa zeama mai multa se tine pe foc pana aceasta scade. La nevoie mai adaugati zahar.




Comentarii:

tity, 02/12/2017

E o prajitura care se face acum ,acest aluat se poate folosi si la cornulete , sau in loc de dovleac se face cu mere rase, sau brinza dulce, cu mentiunea ca in aluat nu se pune lapte ,ci vreo 4-5 linguri de apa caldutza ,sau smintina 2 linguri , sau 4-5 linguri de apa minerala, pentru a lega ingredientele si o vanilie. apoi se tine 1/2 ora la frigider pentru a fi mai fraged, mai afinat sa nu fie presat, sa se topeasca in gura, sa nu se lipeasca de dinti, in rest si la mere , si la brinza, se pune grisul la fel ca si la dovleac. Sa aveti pofta. Aaaa... am uitat sa va dau un sfat, daca puneti margarina sau untura in aluat nu se pune lapte ca acesta intareste aluatul copt. se adauga apa, apa minerala sau smintina, Daca in aluat se pune ulei atunci poti sa pui lapte ca aluatul nu se va intari la copt. Sper ca am fost bine inteleasa, sa aveti o zi frumoasa

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
30/08/2015

Aluatul pare destul de tentant.
O prajitura de sezon ...

(1) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 30/08/2015

Nu mi se pare apetisanta.....

(0) (0) Abuz
30/08/2015

O porcarie, de pus in laturi!

(0) (1) Abuz
30/08/2015

Cine a preparat etapa 4?

(1) (1) Abuz
08/11/2013

Foarte bunaaaa

(0) (0) Abuz
21/12/2013

Buna :)))

(0) (0) Abuz
30/08/2015

F.buna!

(0) (0) Abuz
30/08/2015

Buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: