Prajitura cu dovleac si stafide

(4.63/5 - 213 voturi)
21 comentarii

Usor, aerat, dar cu o consistenta bogata de dovleac si stafide. E cu siguranta un desert cu gust de toamna.

  • Prajitura cu dovleac si stafide
  • Prajitura cu dovleac si stafide, Poza 2
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
8 porții
Preparare:
20 min
Gătire:
30 min
Gata în:
50 min
Dificultate:
Ușor

Ingrediente

150 grame unt
175 grame zahăr brun
1 ou
225-250 grame dovleac răzuit şi gătit
200 grame făină
un vârf de sare
7 grame praf de copt
1 linguriţă scorţişoară măcinată
50 grame stafide
1 vârf de nucşoară

Preparare

Etapa 1

În primul rând încălzim cuptorul la 200 de grade şi pregătim o formă ce copt cu hârtie de copt.

Etapa 2

Dolveacul îl răzuim şi, pentru că noi preferăm dovleac uşor gătit înainte de a fi folosit în prăjituri, îl punem într-o cratiţă cu 1 lingură de zahăr şi un praf de scorţişoară.

Îl lăsăm pe foc mediu pentru 5 minute până când dovleacul s-a înmuiat puţin. Oprim focul şi punem cratiţa deoparte să se răcorească.

Etapa 3

Untul cu zahărul se freacă foarte, foarte bine până când obţinem o cremă spumoasă. Apoi adăugăm oul şi dovleacul şi mai mixăm câteva secunde pentru a le încorpora.

Separat cernem făina împreună cu praful de copt, sarea şi scorţişoara. Apoi, cu foarte mare grijă încorporăm întreaga cantitate de făină în compoziţia de unt şi dovleac.

Amestecăm uşor, uşor. doar până când sunt amestecate, nu trebuie să amestecăm prea mult pentru că după aceea prăjitura noastră nu va mai fi la fel de aerată. Adăugăm în cele din urmă şi stafidele şi turnăm întreaga compoziţie în forma de copt.

Etapa 4

Coacem prăjiturica la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute, sau până la proba scobitorii.

O lăsăm să se răcorească puţin şi o pudrăm cu zahăr.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (21):

05/11/2013

Imi place foarte mult dovleacul , am sa incerc aceasta reteta si o sa va comentez rezultatul . Am o mare problema cu faina de griu care efoarte folosita in prajituri am sa incerc sa o inlocuiesc cu cea de porumb sau orez , stiu ca va schimba gustul,textura... as dori mai multe informati si retete cu aceste doua tipuri de faina.

(0) (0) Abuz
12/10/2013

Eu am pu sin robotul de bucatarie totul d ela inceput si a iesit repede si gustoasa! Dar e adevarat ca nu arata asa frumos ca in pozele astea, si nici asa aerata nu era. Dar e bun si asa pt cine nu are timp :)

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
07/01/2014

Am pregatit aceasta reteta inlocuind faina cu cea de orez ,iar la mijlocul prajituri inainte de coacere am adaugat dulceata de dovleac facuta de mine mi-a iesit foarte buna am s-o repet zilele astea

(0) (0) Abuz
18/12/2013

TOTUL ESTE MINUNAT : SI PRAJITURA SI POZA DAR CRED CA MIE, CARE AM DIABET MI SE OFERA DOAR POZA SI TESTUL CU SCOBITOAREA...ASA O FI SI PE LUMEA CEALALTA??? MII DE PUPICURI, ioana

(0) (0) Abuz
20/10/2013

Cine ar fi crezut ca o sa mananc vreodata dovleac? Eu, care il detestam. Hmmmm......un deliciu dulce si plin de vitamine, adorat de toti membrii familiei. Delicios!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
02/11/2012

Am facut-o de mai multe ori si ne place atat de mult incat am portionat dovleacul copt in congelator dupa gramajul indicat.

(1) (0) Abuz
Etnoboutique, 18/12/2013

Minunat 1 ma intreb daca as putea inlocui untul cu ulei ca sa o pot transforma in prajitura de post ! ? 1

(0) (0) Abuz
30/10/2012

Foarte gustoasa si pufoasa, fetita mea pur si simplu o maninca cu mare pofta!

(1) (0) Abuz
CookWithAna
CookWithAna, 18/10/2012

Ce pofta m-i sa facut...o reteta excelenta si de poza nu mai vorbesc!!!

(0) (0) Abuz
18/12/2013

Arata minunat
abia astept sa o pregatesc de sarbatori

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat

Prajitura rasturnata cu ananas


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale