Prajitura cu dovleac si stafide

(4.63/5 - 213 voturi)
21 comentarii

Usor, aerat, dar cu o consistenta bogata de dovleac si stafide. E cu siguranta un desert cu gust de toamna.

  • Prajitura cu dovleac si stafide
  • Prajitura cu dovleac si stafide, Poza 2
Tipul rețetei: Desert
Numarul de porții: 8 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 50 minute
Dificultate: Ușor

Ingrediente:

150 grame unt
175 grame zahăr brun
1 ou
225-250 grame dovleac răzuit şi gătit
200 grame făină
un vârf de sare
7 grame praf de copt
1 linguriţă scorţişoară măcinată
50 grame stafide
1 vârf de nucşoară

Preparare:

Etapa 1:

În primul rând încălzim cuptorul la 200 de grade şi pregătim o formă ce copt cu hârtie de copt.

Etapa 2:

Dolveacul îl răzuim şi, pentru că noi preferăm dovleac uşor gătit înainte de a fi folosit în prăjituri, îl punem într-o cratiţă cu 1 lingură de zahăr şi un praf de scorţişoară.

Îl lăsăm pe foc mediu pentru 5 minute până când dovleacul s-a înmuiat puţin. Oprim focul şi punem cratiţa deoparte să se răcorească.

Etapa 3:

Untul cu zahărul se freacă foarte, foarte bine până când obţinem o cremă spumoasă. Apoi adăugăm oul şi dovleacul şi mai mixăm câteva secunde pentru a le încorpora.

Separat cernem făina împreună cu praful de copt, sarea şi scorţişoara. Apoi, cu foarte mare grijă încorporăm întreaga cantitate de făină în compoziţia de unt şi dovleac.

Amestecăm uşor, uşor. doar până când sunt amestecate, nu trebuie să amestecăm prea mult pentru că după aceea prăjitura noastră nu va mai fi la fel de aerată. Adăugăm în cele din urmă şi stafidele şi turnăm întreaga compoziţie în forma de copt.

Etapa 4:

Coacem prăjiturica la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute, sau până la proba scobitorii.

O lăsăm să se răcorească puţin şi o pudrăm cu zahăr.





Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 05/11/2013, 11:22

Imi place foarte mult dovleacul , am sa incerc aceasta reteta si o sa va comentez rezultatul . Am o mare problema cu faina de griu care efoarte folosita in prajituri am sa incerc sa o inlocuiesc cu cea de porumb sau orez , stiu ca va schimba gustul,textura... as dori mai multe informati si retete cu aceste doua tipuri de faina.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 12/10/2013, 17:55

Eu am pu sin robotul de bucatarie totul d ela inceput si a iesit repede si gustoasa! Dar e adevarat ca nu arata asa frumos ca in pozele astea, si nici asa aerata nu era. Dar e bun si asa pt cine nu are timp :)

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 07/01/2014, 08:55

Am pregatit aceasta reteta inlocuind faina cu cea de orez ,iar la mijlocul prajituri inainte de coacere am adaugat dulceata de dovleac facuta de mine mi-a iesit foarte buna am s-o repet zilele astea

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 18/12/2013, 14:22

TOTUL ESTE MINUNAT : SI PRAJITURA SI POZA DAR CRED CA MIE, CARE AM DIABET MI SE OFERA DOAR POZA SI TESTUL CU SCOBITOAREA...ASA O FI SI PE LUMEA CEALALTA??? MII DE PUPICURI, ioana

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 20/10/2013, 13:07

Cine ar fi crezut ca o sa mananc vreodata dovleac? Eu, care il detestam. Hmmmm......un deliciu dulce si plin de vitamine, adorat de toti membrii familiei. Delicios!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 02/11/2012, 14:59

Am facut-o de mai multe ori si ne place atat de mult incat am portionat dovleacul copt in congelator dupa gramajul indicat.

(1) (0) Abuz
5 / 5Etnoboutique
Postat 18/12/2013, 09:40

Minunat 1 ma intreb daca as putea inlocui untul cu ulei ca sa o pot transforma in prajitura de post ! ? 1

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 30/10/2012, 13:58

Foarte gustoasa si pufoasa, fetita mea pur si simplu o maninca cu mare pofta!

(1) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (21)

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

(c) Madeinwork | Mențiuni legale