Preparare
Etapa 1
Dovleacul ras se amestecă cu 3 linguri de zahăr și se pune la foc mic.
Se amestecă ușor cu o lingură din când în când pentru 15-20 minute până obținem un piure.Etapa 2
Se lasă la răcit.Etapa 3
Cernem într-un castron făina cu sarea, scorțișoara, nucșoara și praful de ghimbir.Etapa 4
După ce s-a răcit dovleacul, se adaugă zahărul, ouăle unul câte, amestecând bine după fiecare.Etapa 5
Turnăm laptele călduț și amestecăm bine.
Adăugăm în compoziție și amestecul de făină, amestecând ușor cu o lingură până la omogenizare.Etapa 6
Se toarnă într-o tavă unsă bine cu unt.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 45-50 minute.Etapa 7
Se servește după ce s-a răcit, tăindu-se în bucățele potrivite.
Poftă bună!
Comentarii:
Dovleacul este f.bun, dar nu amestecat in toata compozitia intr-o reteta de tip chec. Din comoditate cred ca se procedeaza asa. II stirbim din gust si valoare facand o astfel de prajitura, iar aspectul, sincer, nu atrage.
Buna si sanatoasa.si daca mai adaugam si un pumn de nuca macinata este si mai si.
Dovleacul trebuie facut neaparat piure? Nu se poate pune in prajitura numai ras?
Super delicioasa
Forte delicos!
Excelenta!!!
Foarte buna
Delicioasa
Deliciosa
E super