Petitchef

Prăjitură cu dovleac

Desert
8 porții
20 min
50 min
Ușor
Prăjitură cu dovleac
  • (4.30/5 - 108 voturi)
  • 13
  • 54
Prăjitură cu dovleac
 
Aromata...

Ingrediente

Numarul de porții: 8
500 g dovleac ras

3 linguri zahăr

3 ouă,

2 căni făină

1 cană zahăr

100 ml lapte

1 linguriță praf ghimbir

1 linguriță scorțișoară

1/2 linguriță nucșoară

1/2 linguriță sare

1 lingură unt

Preparare

  • Dovleacul ras se amestecă cu 3 linguri de zahăr și se pune la foc mic.
    Se amestecă ușor cu o lingură din când în când pentru 15-20 minute până obținem un piure.
  • Se lasă la răcit.
  • Cernem într-un castron făina cu sarea, scorțișoara, nucșoara și praful de ghimbir.
  • După ce s-a răcit dovleacul, se adaugă zahărul, ouăle unul câte, amestecând bine după fiecare.
  • Turnăm laptele călduț și amestecăm bine.
    Adăugăm în compoziție și amestecul de făină, amestecând ușor cu o lingură până la omogenizare.
  • Se toarnă într-o tavă unsă bine cu unt.
    Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 45-50 minute.
  • Se servește după ce s-a răcit, tăindu-se în bucățele potrivite.
    Poftă bună!


Comentarii (13):

nairdas, 03/10/2018

"ReteteBauturi" esti VARZA !!!
Preferabil sa te apuci de baut. Ceea ce si cred ca faci !!!
In aceasta reteta, cine este "vedeta" ???
Cumva, dovleacul ???
Daca ai pus scortisoara, "vedeta" este scortisoara !!!
Gustul de dovleac NU se mai simte !!!
Multa prostie iti trebuie pentru a posta o asemenea porcarie !!!

(1) (0) Abuz
03/03/2014

Dovleacul este f.bun, dar nu amestecat in toata compozitia intr-o reteta de tip chec. Din comoditate cred ca se procedeaza asa. II stirbim din gust si valoare facand o astfel de prajitura, iar aspectul, sincer, nu atrage.

(0) (0) Abuz
Olga9, 03/10/2018

Daca la gust e la fel ca aspectul ei din poza, e la pamant. Nu te atrage cu nimic. Seamana cu un chec facut in tava si taiat in patratele. Unde e culoarea aceea portocalie, atractiva a umpluturii din dovleac? Groaznic!

(0) (0) Abuz
02/03/2014

Buna si sanatoasa.si daca mai adaugam si un pumn de nuca macinata este si mai si.

(0) (1) Abuz
02/03/2014

Dovleacul trebuie facut neaparat piure? Nu se poate pune in prajitura numai ras?

(0) (0) Abuz
simona_c2014_1_2_3_4
simona_c2014_1_2_3_4, 03/10/2018

Fara praf de copt nu creste si ramane o pasta cruda

(0) (0) Abuz
03/03/2014

Super delicioasa

(0) (1) Abuz
02/03/2014

Forte delicos!

(0) (1) Abuz
02/03/2014

Excelenta!!!

(0) (1) Abuz
06/03/2014

Foarte buna

(0) (1) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: