Petitchef

Budinca cu fulgi de porumb

Altele
4 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
600 g branza dulce

100 g telemea

3 oua

-200 g zahar ( zaharina)

100 g stafide

500 ml lapte

180 g fulgi de porumb

1 lingura faina , amidon de porumb sau praf pentru budinca de vanilie

coaja rasa de la o lamaia

1 praf de sare

2 linguri unt si o lingurita fauba pentru tava

2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie pentru decor.

Preparare

  • Bati albusurile spuma umpreuna cu sarea, apoi adaugi treptat zaharul si bati in continuare pana cand se topesc cristalele.
  • Mixezi branza dulce impreuna cu telemeaua rasa, galbenusurile, faina, coaja de lamaie si stafidele.
  • Torni incet laptele si mixezi in continuare, apoi incorporezi fulgii de porumb si spuma de albusuri, amestecand usor, de jos in sus.
  • Ungi si tapetezi un vas termorezistent si torni compozitia si o coci 50-60 de minute, la foc mediu. Dupa ce se mai racoreste se presara cu zaharul pudra. Se poate servi si calda si rece.

Poze

Budinca cu fulgi de porumb, poza 1
Budinca cu fulgi de porumb, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Budinca de paine
Budinca de paine
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Budinca rece din fulgi de ovaz
Budinca rece din fulgi de ovaz
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Natillas, budinca spaniola
Natillas, budinca spaniola
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Budinca chia si kiwi
Budinca chia si kiwi
1 porții
6h10m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1h20m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.