Petitchef

Cheesecake cu capsuni

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pentru blat:

Pentru umplutura:

Pentru topping:

Preparare

  • Se incinge mai intai cuptorul la 180 grade C. Asezati hartia de copt pe fundul unei tavi rotunde de tort cu diametrul de 20-22 cm. Este foarte important sa folositi o tava cu inel! Daca tava dvs are dimensiuni mai mari, nu trebuie decat sa mariti proportional si cantitatile de ingrediente.
  • Pentru a pregati blatul, topiti mai intai untul si lasati-l sa se racoreasca. Aveti grija sa nu ajunga la fierbere! Biscuitii se sfarama si se amesteca cu zaharul si untul racorit pana compozitia devine una omogena. Puneti amestecul pe fundul tavii si presati bine cu o lingura, pentru a-l netezi.
  • A lasat apoi tava 10 minute in cuptor, ca sa se intareasca blatul, insa va recomand ca dvs sa-l tineti mai putin, chiar si numai 3 minute, fiindca altfel va iesi prea crocant sau chiar se va arde pana e gata prajitura.
  • Inainte sa pregatiti umplutura, mariti flacara cuptorului la 240 grade C. Puneti branza dulce intr-un castron incapator si amestecati timp de 2 minute cu mixerul la viteza mica. Este foarte important ca amestecarea ingredientelor sa se faca tot timpul delicat, astfel incat umplutura sa ramana cremoasa si fina. Se adauga treptat zaharul/fructoza, ouale, faina, un varf de cutit de sare, amestecand in tot acest timp cu mixerul la viteza redusa. Eu am folosit chiar telul, pentru a nu da gres. Apoi turnati in compozitie esenta de vanilie, coaja si sucul de lamaie, smantana.
  • Turnati aceasta umplutura peste blatul de biscuiti, care intre timp s-a racit. Se face iar flacara mai mica, pana la temperatura de 110 grade C, si se introduce prajitura in cuptor pentru 25 de minute. Este important sa nu deschideti usa cuptorului in acest timp! Daca este posibil, urmariti prajitura doar prin geamul cuptorului, aprinzand lampa din interior. Veti vedea cum aceasta creste frumos.
  • Dupa ce se scurg cele 25 de minute, se opreste focul si se lasa prajitura in continuare in cuptor pentru 2 ore, la racit. Ca sa aiba o compozitie cremoasa, puteti lasa usa cuptorului intredeschisa. Cand s-a racit, inveliti tava in folie si dati la frigider pentru 8 ore.

Rețete inrudite

YouTube

Cheesecake de paște


Poze

Cheesecake cu capsuni
Cheesecake cu capsuni - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

31/07/2011

Gustos

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
8 porții
4 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake basque
Cheesecake basque
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake de paște
Cheesecake de paște
15 porții
5 ore
Ușor
4 / 5
Rețetă Cheesecake fără aluat - super ușor de făcut
Cheesecake fără aluat - super ușor de făcut
6 porții
4 h 50 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa
8 porții
9 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează