Petitchef

Cheesecake cu capsuni

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru blat:

85 g unt topit

12 biscuiti digestivi

1 lingura zahar/fructoza


Pentru umplutura:

900 g branza dulce

250 g zahar

3 linguri faina

1 fiola esenta vanilie

coaja rasa de la o lamaie

2 lingurite suc de lamaie

3 oua mari + 1 galbenus

300 ml smantana-


Pentru topping:

150 ml smantana

1 lingura zahar/fructoza

2 lingurite suc de lamaie

Preparare

  • Se incinge mai intai cuptorul la 180 grade C. Asezati hartia de copt pe fundul unei tavi rotunde de tort cu diametrul de 20-22 cm. Este foarte important sa folositi o tava cu inel! Daca tava dvs are dimensiuni mai mari, nu trebuie decat sa mariti proportional si cantitatile de ingrediente.
  • Pentru a pregati blatul, topiti mai intai untul si lasati-l sa se racoreasca. Aveti grija sa nu ajunga la fierbere! Biscuitii se sfarama si se amesteca cu zaharul si untul racorit pana compozitia devine una omogena. Puneti amestecul pe fundul tavii si presati bine cu o lingura, pentru a-l netezi.
  • A lasat apoi tava 10 minute in cuptor, ca sa se intareasca blatul, insa va recomand ca dvs sa-l tineti mai putin, chiar si numai 3 minute, fiindca altfel va iesi prea crocant sau chiar se va arde pana e gata prajitura.
  • Inainte sa pregatiti umplutura, mariti flacara cuptorului la 240 grade C. Puneti branza dulce intr-un castron incapator si amestecati timp de 2 minute cu mixerul la viteza mica. Este foarte important ca amestecarea ingredientelor sa se faca tot timpul delicat, astfel incat umplutura sa ramana cremoasa si fina. Se adauga treptat zaharul/fructoza, ouale, faina, un varf de cutit de sare, amestecand in tot acest timp cu mixerul la viteza redusa. Eu am folosit chiar telul, pentru a nu da gres. Apoi turnati in compozitie esenta de vanilie, coaja si sucul de lamaie, smantana.
  • Turnati aceasta umplutura peste blatul de biscuiti, care intre timp s-a racit. Se face iar flacara mai mica, pana la temperatura de 110 grade C, si se introduce prajitura in cuptor pentru 25 de minute. Este important sa nu deschideti usa cuptorului in acest timp! Daca este posibil, urmariti prajitura doar prin geamul cuptorului, aprinzand lampa din interior. Veti vedea cum aceasta creste frumos.
  • Dupa ce se scurg cele 25 de minute, se opreste focul si se lasa prajitura in continuare in cuptor pentru 2 ore, la racit. Ca sa aiba o compozitie cremoasa, puteti lasa usa cuptorului intredeschisa. Cand s-a racit, inveliti tava in folie si dati la frigider pentru 8 ore.

Poze

Cheesecake cu capsuni, poza 1
Cheesecake cu capsuni, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

31/07/2011

Gustos

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecake de ricotta si capsuni
Cheesecake de ricotta si capsuni
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cheesecake cu branza de vaci si capsuni
Cheesecake cu branza de vaci si capsuni
6 porții
1h30m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cheesecake cu migdale si capsuni
Cheesecake cu migdale si capsuni
10 porții
1h20m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Cheesecake japonez
Cheesecake japonez
8 porții
50 min
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Cheesecake de Paște
Cheesecake de Paște
15 porții
5 ore
Ușor
4 / 5
Rețetă Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa
8 porții
9h40m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.