Petitchef

Prajitura "Manyka"

Desert
5 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

5

foi:

crema:

Preparare

  • Foi:
    Zaharul ,1 lingura cu cacao, cele 2 oua intregi,2 linguri miere de albine ,50 gr margarina le punem la fiert pe baie de aburi pana incepe sa spumeze compozitia amestecand continuu .In acest moment se ia de pe foc, adaugam praful de copt si faina cat cuprinde ,circa 400- 500 gr si framantam bine pana obtinem o coca elastica .
  • Coca astfel obtinuta o impartim in 3 parti egale si le coacem pe dosul tavii. Cand e coapta si cat e calda o luam pe o hartie de copt si intindem urmatoarea foaie.
    Fiind coapte si foile ne apucam de preparat crema in felul urmator .
  • Crema :
    Cele 2 plicuri cu budinca de vanilie le amestecam cu 10 linguri zahar si adaugam la ele treptat 500 ml lapte rece. Aceasta compozitie o punem la fiert amestecand mereu sa nu se prinda de vas. Dupa ce a fiert lasam budinca la racit.
  • Acum ca a racit bine adaugam la ea 250 gr Rama Maestro si cu mixerul le mixam bine . Iata ca am obtinut una din creme. La fel procedam si la celelalte 2 plicuri de budinca si obtinem cea de-a 2 a crema.
  • Asamblare :
    Umplem foile cu cremele obtinute si deasupra ornam foaia cu glazura alba sau cu glazura de ciocolata .


Poze

Prajitura Manyka
Prajitura Manyka - poza 2
Prajitura Manyka - poza 3

Întrebări:




Comentarii (16):

Diana Lucia, 05/02/2020

Foarte rar dau eu astfel de calificative, insa acum nu m-am putut opri sa "taxez" lipsa de inspiratie a autoarei acestei retete. Motive: 1) - folosirea margarinei: 2) - sugerati pregatirea in 2 (doua) transe a ACELEIASI creme (budinca + margarina), cand se putea doar o data, dupa care se impartea in jumatate dupa 'ochi' : 3) folositi budinca de vanilie industriala cu ADITIVI, in loc sa sugerati folosirea unei CREME DE VANILIE DE CASA, asa cum se facea inainte de a aparea blestematele astea de chimicale.

(0) (0) Abuz
03/11/2016

F. buna!

(0) (0) Abuz
02/11/2016

Excelent!

(0) (0) Abuz
01/11/2016

De ce va este asa de greu sa scrieti in paranteza marimea tavi ?? Flositi margarina cind se stie cit este de daunatoare !!! s-au daca este UNGUREASCA credeti ca e mai buna,va inselati ,tot margarina este ,de budinca sa nici nu m-ai vorbim !!!!!!! Thanks & God bless all of you .

(2) (0) Abuz
01/11/2016

Inteleg ca este vorba despre o singura crema.

(0) (0) Abuz
doinaru, 01/11/2016

Nu exista budinca mai naturala , toate budincile din comert au aditivi. Vrei o budinca naturala , o faci in casa din lapte , amidon , unt , zahar.

(1) (0) Abuz
01/11/2016

Ok,

(0) (0) Abuz
31/10/2015

Daca tot ne apucam sa pregatim prajituri de casa cel putin sa folosim ingrediente cat mai naturale! Exista retete de creme foarte bune, renuntati la plicurile de budinca din comert si folositi cat mai rar margarina! O crema preparata cu un are un gust deosebit!

(4) (0) Abuz
30/10/2015

Exista in comert si budinca cu ingrediente ma naturale, de exemplu Haas, budinca nemteasca. Incercati si veti vedea diferenta.

(0) (0) Abuz
florentina_c2014
florentina_c2014, 30/10/2015

Bunut,bunut!!!

(1) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
Prajitura cu ciocolata, fara oua, lactoza, la microunde
6 porții
27 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura-fursec
Prajitura-fursec
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura bundt cu morcovi
Prajitura bundt cu morcovi
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează