Petitchef

Dovlecei invizibili

Altele
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
2 dovlecei mari sau 4 mici

2 oua

70 gr faina

10 gr praf de copt

100 ml lapte

20 gr unt topit


sare

Preparare

  • Se spala dovleceii si se curata de coaja, dar nu in intregime cum am facut eu ci se lasa dare verzi de coaja . Se taie apoi rondele subtiri cu ajutorul unei razatoare.
  • Se amesteca faina cu praful de copt. Se bat ouale cu sare si se adauga untul topit, laptele si faina amestecata cu praful de copt, ambele cernute. Compozitia obtinuta se amesteca, usor, cu rondelele de dovlecei.
  • Se toarna totul intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt; se presara cascaval ras. Se da la cuptor pentru cca. 30 de minute, la 180 grade C Se lasa la racit si se desprind marginile.

Poze

Dovlecei invizibili, poza 1Dovlecei invizibili, poza 2Dovlecei invizibili, poza 3Dovlecei invizibili, poza 4


Comentarii:

02/06/2012

Arată f.f.bine

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Dovlecei cu rosii si ciuperci la cuptor
Dovlecei cu rosii si ciuperci la cuptor
4 porții
30 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Dovlecei umpluti la cuptor
Dovlecei umpluti la cuptor
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Dovlecei invizibili - o reteta simpla si gustoasa
Dovlecei invizibili - o reteta simpla si gustoasa
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Negresa cu dovlecei
Negresa cu dovlecei
8 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dovlecei gratinati -simplu de facut
Dovlecei gratinati -simplu de facut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Clafoutis cu dovlecei si branza de capra
Clafoutis cu dovlecei si branza de capra
6 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

10 lucruri interesante despre dovlecei10 lucruri interesante despre dovlecei

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: