Dovlecei cu rosii si ciuperci la cuptor

(4.59/5 - 549 voturi)
89 comentarii


  • Dovlecei cu rosii si ciuperci la cuptor
  • Dovlecei cu rosii si ciuperci la cuptor, Poza 2
  • Dovlecei cu rosii si ciuperci la cuptor, Poza 3
Tipul rețetei: Felul principal
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 10 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 30 minute
Dificultate: Ușor

Ingrediente

2 dovlecei
2 rosii
10-15 ciuperci proaspete
3 oua
o ceapa
o cana cascaval sau branza rasa
2 linguri pesmet
sare,vegeta,piper

Preparare

Curatam dovleceii de coaja si ii taiem
rondele subtiri.Ii presaram cu sare si
ii lasam o ora la rece.
Stergem dovleceii de apa cu prosoape
de hartie si ii prajim in ulei incins,
timp de 1-2 min,
numai pana se inmoaie putin.

Tocam ceapa marunt si ciupercile felii
apoi le calim in 2 linguri ulei, pana
cand scade toata apa pe care
si-o lasa ciupercile.
Condimentam amestecul cu sare ,
vegeta si piper.

Batem bine ouale cu sare si piper,
adaugam cascavalul ras si o lingura
cu pesmet.

Ungem un vas cu ulei si il tapetam cu
pesmet.Asezam un strat de dovlecei,
punem amestecul de ciuperci,
repartizam jumatate din amestecul de ou,
apoi alt strat cu dovlecei.
Asezam si rosiile decojite si taiate felii subtiri.
Turnam deasupra restul amestecului de ou .

Dam vasul la cuptor pentru 15-20 min.

Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii (89):

5 / 5
Postat 11/01/2013, 15:43

Dar: Părerea mea/Se poate pune praz în loc de ceapă;dovlecei prăjiţi pe grătar( asezonaţi cu ulei de măsline);fără sare adăugată- caşcavalul, măslinele,ciupecile, au suficientă sare!;Smântâna unde este?

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 11/07/2015, 11:30

Inca mai folosesti vegeta in preparate? Unele retete, cum e si aceasta, ar putea fi cu adevarat bune daca nu ai pune prostii gen vegeta in ele.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 09/07/2012, 12:13

Îmi lasă gura apă și când mi-aduc aminte ce gustoasă a fost mâncarea făcută (aproape) în totalitate după această rețetă!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 22/02/2013, 16:35

Foarte buna reteta ! o fac si eu dar an plus mai pun an compozitia de ciuperci + ceapa si 1 legatura de patrunjel tocat f marunt.

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 04/07/2012, 10:23

Timpul de pregatire si preparare nu prea iese, daca lasi sa se evapore apa din ciuperci......................

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 07/07/2015, 20:18

Prepararea mancarii incepe de la primul aliment spalat...sincer dureaza mult mai mult decat 30 de minute...

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 08/07/2012, 15:35

Foarte buna.Pentru 4 portii incercati cu 4 dovlecei deoarece dupa prajire raman foarte mici.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 13/02/2012, 19:28

Excelenta reteta ,am facut-o si eu si a fost f. buna.Asteptam mai multe de genul asta.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 13/06/2013, 11:00

Voi incerca aceasta reteta cu dovleceii copti in cuptor in locul celor prajiti

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 04/07/2012, 09:17

Nu am facut dar am sa fac...mai ales sunt un pasionat de dovlecei si ciuperci

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale