Notifications: Căutare avansată

Dovlecei cu rosii si ciuperci la cuptor

(4.59/5 - 549 voturi)
89 comentarii


  • Dovlecei cu rosii si ciuperci la cuptor
  • Dovlecei cu rosii si ciuperci la cuptor, Poza 2
  • Dovlecei cu rosii si ciuperci la cuptor, Poza 3
Type:
Felul principal
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
10 min
Gătire:
20 min
Gata în:
30 min
Dificultate:
Ușor

Ingrediente

2 dovlecei
2 rosii
10-15 ciuperci proaspete
3 oua
o ceapa
o cana cascaval sau branza rasa
2 linguri pesmet
sare,vegeta,piper

Preparare

Curatam dovleceii de coaja si ii taiem
rondele subtiri.Ii presaram cu sare si
ii lasam o ora la rece.
Stergem dovleceii de apa cu prosoape
de hartie si ii prajim in ulei incins,
timp de 1-2 min,
numai pana se inmoaie putin.

Tocam ceapa marunt si ciupercile felii
apoi le calim in 2 linguri ulei, pana
cand scade toata apa pe care
si-o lasa ciupercile.
Condimentam amestecul cu sare ,
vegeta si piper.

Batem bine ouale cu sare si piper,
adaugam cascavalul ras si o lingura
cu pesmet.

Ungem un vas cu ulei si il tapetam cu
pesmet.Asezam un strat de dovlecei,
punem amestecul de ciuperci,
repartizam jumatate din amestecul de ou,
apoi alt strat cu dovlecei.
Asezam si rosiile decojite si taiate felii subtiri.
Turnam deasupra restul amestecului de ou .

Dam vasul la cuptor pentru 15-20 min.

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (89):

11/01/2013

Dar: Părerea mea/Se poate pune praz în loc de ceapă;dovlecei prăjiţi pe grătar( asezonaţi cu ulei de măsline);fără sare adăugată- caşcavalul, măslinele,ciupecile, au suficientă sare!;Smântâna unde este?

(0) (0) Abuz
11/07/2015

Inca mai folosesti vegeta in preparate? Unele retete, cum e si aceasta, ar putea fi cu adevarat bune daca nu ai pune prostii gen vegeta in ele.

(0) (0) Abuz
09/07/2012

Îmi lasă gura apă și când mi-aduc aminte ce gustoasă a fost mâncarea făcută (aproape) în totalitate după această rețetă!

(0) (0) Abuz
22/02/2013

Foarte buna reteta ! o fac si eu dar an plus mai pun an compozitia de ciuperci + ceapa si 1 legatura de patrunjel tocat f marunt.

(0) (0) Abuz
04/07/2012

Timpul de pregatire si preparare nu prea iese, daca lasi sa se evapore apa din ciuperci......................

(0) (0) Abuz
07/07/2015

Prepararea mancarii incepe de la primul aliment spalat...sincer dureaza mult mai mult decat 30 de minute...

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
08/07/2012

Foarte buna.Pentru 4 portii incercati cu 4 dovlecei deoarece dupa prajire raman foarte mici.

(0) (0) Abuz
13/02/2012

Excelenta reteta ,am facut-o si eu si a fost f. buna.Asteptam mai multe de genul asta.

(0) (0) Abuz
13/06/2013

Voi incerca aceasta reteta cu dovleceii copti in cuptor in locul celor prajiti

(0) (0) Abuz
04/07/2012

Reteta este super si daca adaugi si putin iaurt sau smintina este ok,nata 10.

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale