Petitchef

Pulpe superioare de pui cu rosii uscate si jumari

Felul principal
4 porții
25 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
4 pulpe superioare de pui, dezosate si fara piele

8-10 bucati de rosii uscate[1], taiate in cubulete

100 g de sunculita afumata

½ de pahar de vin alb sec

1 ceapa verde , cu cap mare, asa cum se gaseste acum pe piata, tocata marunt

cateva firicele de cimbru verde pentru prajit si ornat

cateva ramurele de rozmarin

50 g de unt

cateva ciuperci Shiitake, murate, din conserva[2] pentru servit

sare si piper dupa gust

Preparare

  • Pulpele superioare de pui, le-a spalat bine, le-a sters de apa cu prosoape de hartie si le-a asezonat cu sare si piper si le-a pus deoparte. Sunca afumata, a taiat-o in cubulete mici. A incins o tigaie, fara sa pun ulei si a adaugat cubuletele de sunca la prajit.
  • Desigur ca acestea si-au lasat grasimea in tigaie, iar eu a scos deoparte jumarile obtinute.In grasimea din tigaie am pus ceapa la calit si cand aceasta a devenit transparenta a adaugat rosiile uscate si scurse de ulei, pe care le-a taiat tot in cubulete. A gasit rosiile 1 minut, le-a scos din tigaie si le-a pus deoparte.
  • Abia in acest moment am pus pulpele de pui in grasimea ramasa in tigaie, pe care a pus cateva ramurele de rozmarin si de cimbru proaspete. Le-a lesat la prajit la foc mediu, cam 3 minute pe fiecare parte. Cand erau aproape rumenite pe ambele parti, a adaugat vinul. A lasat focul mic si a asteptat sa scada sosul in tigaie.
  • Cand sosul a scazut, am reintrodus in tigaie, rosiile uscate prajite si jumarile rezultate din sunculita afumata, am mai tinut pe foc 1 minut, pana s-au reincalzit si acestea si le-am scos pe farfurii.
  • A adaugat untul in zeama lasata in tigaie si a mai amestecat 30 de secunde pentru a forma sosul fripturi. A pus sosul peste carne si rosii, a ornat cu cateva crengute de cimbru si le-am servit cu ciuperci murate Shiitake.A foat ceva delicios, gusturile s-au combinat foarte bine, iar aceast preparat m-a facut sa-mi iau inima-n dinti si sa mai fac astfel de experimente.

Poze

Pulpe superioare de pui cu rosii uscate si jumari, poza 1
Pulpe superioare de pui cu rosii uscate si jumari, poza 2
Pulpe superioare de pui cu rosii uscate si jumari, poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Prunele uscate – superioare afinelor in beneficiiPrunele uscate – superioare afinelor in beneficiiConopida – „Varza cu studii superioare”Conopida – „Varza cu studii superioare”Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului!Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului!Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.