Petitchef

Kanelbullar - Melci cu scortisoara

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru aluat:

Pentru crema:

Pentru uns- 1 ou:

Preparare

  • Se pune untul la topit pe foc. Cand e gata se adauga laptele si se lasa la incalzit pana devine caldut, 37 grade Celsius.
  • Drojdia se faramiteaza intr-un castron.Se toarna amestecul peste drojdie si se amesteca, se adauga sarea, zaharul, cardemonul, oul si faina.
  • Se framanta aluatul pana cand se desprinde de pe marginile castronului. Se presara putina faina deasupra si se lasa la crescut, 30-40 de minute. Intre timp se poate prepara umplutura: se amesteca untul, zaharul si scortisoara pana capata consistenta unei creme.
  • Dupa ce aluatul a crescut se ia si se mai framanta cateva minute apoi se scoate pe banca de lucru si se imparte in doua parti egale. Se intind doua foi, circa 20cm pe latime si 40 cm pe lungime. Umplutura se imparte de asemenea in doua si se ung foile. Se ruleaza apoi aluatul, ca la rulada si se taie bucati de aproximativ 2 cm latime.
  • Se aseaza rulourile in forme intr-o tava, se acopera cu un prosop de bucatarie si se mai lasa la crescut 20-30 de minute.
  • Se ung cu ou batut si se presara deasupra zahar-perle (nu merge cu zahar tos), nuca macinata sau fulgi de migdale. Nu stiu sigur daca exista zahar-perle sau zahar perlat in Romania, este insa ca zaharul tos, insa cu o granulatie mai mare.
  • Se pun in cuptorul preincalzit la 250 de grade Celsius, in mijloc, pentru 8-10 minute. Dupa ce se scot din cuptor se lasa la racit sub un prosop de bucatarie.

Rețete inrudite

YouTube

Raffaello de casă


Poze

Kanelbullar - Melci cu scortisoara
Kanelbullar - Melci cu scortisoara - poza 2
Kanelbullar - Melci cu scortisoara - poza 3

Întrebări:

Dureaza mult mai mult decat ati scris in prefata.

Răspuns:

Ce anume dureaza mai mult? Framantatul? Dospitul? Coptul?




Comentarii:

Florica, 19/02/2018

Excelente !! In Germania in spui la zaharul ala Hagerzucker .

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Raw brownie
Raw brownie
10 porții
14 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bilute energizante cu caise
Bilute energizante cu caise
6 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pesto de leurdă, parfumat și super gustos!
Pesto de leurdă, parfumat și super gustos!
4 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Lemnul dulce - Scortisoara Lemnul dulce - Scortisoara

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează