Petitchef

Langos cu usturoi la cuptor

Altele
1 porții
50 min
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 1
Ieri seara, la o plimbare cu fetele, ne-am adus aminte de minunatul langos cu usturoi pe care il mancam cu ceva vreme in urma la o brutarie din zona noastra. Doar ca aseara ne plangeam de mila ca nu mai avem unde sa mergem sa ne comandam pentru ca li s-a interzis brutarilor de la acea brutarie sa mai faca langos deoarce ocupa prea mult loc in cuptor. Imi amintesc si acum cat de mare era langosul. Ca sa va faceti si voi o parere era cam cat jumatate de masa. Ni s-a facut pofta imediat ce ne-am amintit doar ca nu aveam de unde sa luam. Astazi, m-am tot gandit la acel langos si mi-am zis sa incerc sa fac si eu acasa la mine in cuptor, cu siguranta ca nu va fi la fel de mare ca cel de la brutarie dar nu asta conteaza ci sa fie bun.


Am folosit urmatoarele ingrediente :

500 g faina

jumatate pachet drojdie

apa

sare

usturoi

1 lingurita de ulei

Preparare

  • Pentru inceput am luat un castron mai mare in care am pus jumatate de pachet de drojdie si sare. Am frecat drojdia cu sarea bine dupa care am adaugat faina (conform pozei). Am adaugat putina apa calduta peste drojdie si am pust totul la dospit pentru aproximativ 20 de minute. Cand s-a dospit compozitia, am invartit-o cu restul de faina adaugand apa in asa fel incat sa iasa un aluat nici vartos dar nici prea moale. La final am pus o lingurita de ulei si l-am framantat bine, punandu-l din nou la dospit pentru inca 30 minute. Cand aluatul s-a dospit l-am intins cu sucitorul apoi l-am pus intr-o tava netapetata cu faina si cu ajutorul unui cutit i-am facut niste forme deasupra. L-am bagat apoi la cuptorul incins la 160 grade si l-am lasat pana a capatat o culoare aurie. Dupa ce l-am scos de copt l-am frecat cu usturoi dupa care l-am uns cu unsoare de casa si l-am sarat.

    A fost un langos delicios care imi aminteste de zilele petrecute pe gardul brutarie in asteptarea langosului fierbinte abia scos de la cuptor.



Comentarii:

wald_alex, 03/09/2014

Daca si asta e langos.... E de fapt o paine unsa cu usturoi. Langosul este altceva... Si oricum nu se face la cuptor.

(0) (0) Abuz
01/02/2012

Fain reteta

(1) (0) Abuz
29/01/2012

Ce inseamna jumatate de pachet drojdie [la 5oogr faina ],cum sa pui sare si sa freci drojdia [eu stiu ca se pune putin jahar ],dacacineva care nu are nici o cat de mica stiinta de bucatarie ii reuseste sigur aceasta reteta

(0) (1) Abuz
29/01/2012

Este foarte foarte bun!!!! nu sti decat dupa ce il incerci!!!pacat ca nu in toate zonele tarii se stie de el :)

(1) (0) Abuz
28/01/2012

La pamint

(0) (1) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Langustine la cuptor
Langustine la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1h15m
Ușor
3.3 / 5
Rețetă Bunuelos la cuptor
Bunuelos la cuptor
6 porții
25 min
Ușor
5 / 5
Rețetă Langos cu sos de smantana cu usturoi si cascaval ras
Langos cu sos de smantana cu usturoi si cascaval ras
5 porții
18 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Langosi cu smantana, usturoi si branza
Langosi cu smantana, usturoi si branza
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Langosi deliciosi
Langosi deliciosi
10 porții
1 oră
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Foaie verde de trifoi, ia mananca usturoi!Foaie verde de trifoi, ia mananca usturoi!10 solutii sa scapi de mirosul neplacut de ceapa si usturoi crud10 solutii sa scapi de mirosul neplacut de ceapa si usturoi crud

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: