Petitchef

Maioneza light

Altele
4 porții
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 ou crud

3 linguri iaurt

80 - 100 ml ulei

3 linguri mustar

zeama de la jumatate de lamaie

sare

Preparare

  • Pana acum nu am pregatit maioneza in acest fel decat folosind un ajutor extraordinar in bucatarie si anume piciorul vertical al mixerulu.
  • Dar cu prima ocazie testam si maioneza facuta clasic, unde o parte de ulei va fi inlocuit de iaurt.
  • Asadar, varianta automatizata suna cam asa: punem in vasul mixerului ingredientele in urmatoarea ordine: oul crud, sare, iaurt, mustar, zeama de lamaie, ulei.
  • Piciorul vertical il asezam pe fundul vasului si il pornim, tinandu-l nemiscat pana se incorporeaza aproape tot uleiul.
  • Apoi miscam usor piciorul vertical de sus in jos de cateva ori, pana cand maioneza este gata. Mai adaugam zeama de lamaie sau mustar, dupa gust.
  • Astfel maioneza are aproximativ 320 de calorii la 100 de grame, in timp ce maioneza obisnuita are undeva peste 600 de calorii.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Maioneza fara ou
Maioneza fara ou
3 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Maioneza dietetica
Maioneza dietetica
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Maioneza light, fara oua
Maioneza light, fara oua
2 porții
15 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Maioneza perfecta!
Maioneza perfecta!
1 porții
13 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Unt cu patrunjel
Unt cu patrunjel
6 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Coleslaw - salata de varza si morcov
Coleslaw - salata de varza si morcov
4 porții
30 min
Foarte ușor
3.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci o maioneza de casa perfecta!Cum sa faci o maioneza de casa perfecta!Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: