Petitchef

Maioneza cu oua crude

Altele
6 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Toate ingredientele trebuie sa aiba aceeasi temperatura cand se face maioneza. Adica temperatura camerei. Castronul in care se freaca galbenusurile trebuie sa fie perfect uscat, fara picaturi de apa pe el.
  • Se amesteca putin galbenusurile singure pana se omogenizeaza. Apoi se toarna foarte putin ulei, cateva picaturi doar, si se amesteca pana se incorporeaza uleiul in galbenusuri. Se amesteca maioneza in aceeasi directie pana la sfarsit.
    Se toarna tot cate foarte putin ulei si se incorporeaza bine, pana cand maioneza incepe sa prinda contur.
  • Acum se poate turna si cate o lingurita de zeama de lamaie, dar dupa aceea continuati sa turnati ulei cate putin, pana cand maioneza devine vartoasa, si apoi adaugati iar lamaie, si iar ulei. Nu puneti zeama de lamaie toata odata, sau prea multa odata, sau de la inceput - in acest fel aveti sanse mari sa vi se taie maioneza.
  • Cand are acest aspect , deja puteti sa turnati fara teama ceva mai mult ulei deodata. Dupa ce ati incorporat cam 3-400 de ml de ulei, puteti sa turnati cam cate 2-3 linguri deodata, si amestecati rapid compozitia. La 500 ml de ulei, cand maioneza ramane ferma, este gata. Se da la rece apoi se foloseste dupa nevoie.

Rețete inrudite

YouTube

Maioneza fara ou


Poze

Maioneza cu oua crude
Maioneza cu oua crude - poza 2
Maioneza cu oua crude - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

12/05/2015

MAIONERZ CU OUA CRUDE

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/04/2012

Multumesc!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Maioneza perfecta!
Maioneza perfecta!
1 porții
13 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Maioneza fara ou
Maioneza fara ou
4 porții
3 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salată rusească cu maioneză de casă
Salată rusească cu maioneză de casă
3 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si... maioneza
Chec cu ciocolata si... maioneza
8 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Conopida cu maioneza si iaurt
Conopida cu maioneza si iaurt
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează