Petitchef

Paine artizanala-cea mai buna paine!

Intr-un vas mare punem faina, sarea si drojdia. Le amestecam bine. Adaugam apoi apa.Si apoi incepem sa amestecam bine compozitia. Se infoliaza vasul cu punga/folie alimentara si se lasa aluatul la dospit 14-30 ore, insa niciodata mai mult de 30 ore.
Altele
4 porții
2 min
30 min
Foarte ușor
774 Kcal

Ingrediente

4

Ingrediente pt o paine mare (~ 1 kg):

Cost estimat: 0.87 (0.22€/porție)

Preparare

  • Intr-un vas mare punem faina, sarea si drojdia. Le amestecam bine.Adaugam apoi apa. Si apoi incepem sa amestecam bine compozitia. Vasul se infoliaza cu punga / folie alimentara si se lasa aluatul la dospit 14-30 ore, insa niciodata mai mult de 30 ore. Nu are nevoie de caldura extrema.
  • Etapa 2 - Paine artizanala-cea mai buna paine!
    Temperatura camerei e suficienta. Daca insa e foarte cald in camera, se aseaza vasul in camara. Asa arata aluatul dupa ce a stat la dospit 17 ore.
    Se infaineaza masa de lucru cu faina din belsug deoarece aluatul se lipeste.Se rastoarna pe plansa de lucru.
  • Cu mainile infainate se impatureste aluatul spre centru (aceasta operatie va scoate din bulele de aer prea mari). Se incearca sa i se dea o forma cat de cat rotunda.
  • Se pudreaza deasupra cu faina. Se acopera aluatul cu un servet si mai lasa la dospit 2 ore. Inainte cu 1/2 de ora de a fi gata dospit aluatul, se preincalzeste cuptorul la 240 grade si se introduceti o oala de teflon (pt a nu se lipi aluatul de vas si a-l scoate mai usor), rezistenta la temperaturi inalte si fara parti din plastic si un capac, de asemenea, rezistent la caldura.
  • Se scoate oala incinsa din cuptor si in functie de cat de moale e aluatul, se pun in oala 50-100 ml apa. Se toarna aluatul in oala incinsa.
  • Se acopera oala si se da la cuptor pt 30-35 min, apoi inca 15 min fara capac. Se scoate painea din oala si se lasa la racit pe un gratar.

Observații:

http://silvia-unaalta.ro/2009/04/02/paine-artizanala-cea-mai-buna-paine/

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (407g)
Calorii: 774Kcal
  • Carbo: 156.3g
  • Grăsimi: 1.9g
  • Grăsimi sat.: 0.4g
  • Proteine: 26.4g
  • Fibre: 8.8g
  • Zahăr: 4.2g
  • ProPoints: 20
  • SmartPoints: 22

Poze

Paine artizanala-cea mai buna paine!, poza 1
Paine artizanala-cea mai buna paine!, poza 2
Paine artizanala-cea mai buna paine!, poza 3
Paine artizanala-cea mai buna paine!, poza 4
Paine artizanala-cea mai buna paine!, poza 5
Paine artizanala-cea mai buna paine!, poza 6

Întrebări:

Cred că este o greşeală. cum să laşi la dospit pîinea 17-30 ore.Aici este vorba de ore. Cum adică să aştepţi cu orele cînd la descriere este vorba de minute. Nu înţeleg.

Răspuns:

Nici eu nu inteleg ce spui. Se lasa la dospit intre 17si 3o de ore. Eu am lasat 17 ore. Despre ce minute vorbim? Silvia




Comentarii:

24/10/2011

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
1 / 5
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! ”Bucataria buna si vinul bun fac raiul pe pamant” ”Bucataria buna si vinul bun fac raiul pe pamant”

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.