Petitchef

Paine artizanala-cea mai buna paine!

Altele
4 porții
2 min
30 min
Foarte ușor
774 Kcal
Intr-un vas mare punem faina, sarea si drojdia. Le amestecam bine. Adaugam apoi apa.Si apoi incepem sa amestecam bine compozitia. Se infoliaza vasul cu punga/folie alimentara si se lasa aluatul la dospit 14-30 ore, insa niciodata mai mult de 30 ore.

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Ingrediente pt o paine mare (~ 1 kg):

900 g faina

1 1/1lingurita de sare

1/2 lingurita drojdie -uscata

720 ml apa calduta

Preparare

  • Intr-un vas mare punem faina, sarea si drojdia. Le amestecam bine.Adaugam apoi apa. Si apoi incepem sa amestecam bine compozitia. Vasul se infoliaza cu punga / folie alimentara si se lasa aluatul la dospit 14-30 ore, insa niciodata mai mult de 30 ore. Nu are nevoie de caldura extrema.
  • Etapa 2 - Paine artizanala-cea mai buna paine!
    Temperatura camerei e suficienta. Daca insa e foarte cald in camera, se aseaza vasul in camara. Asa arata aluatul dupa ce a stat la dospit 17 ore.
    Se infaineaza masa de lucru cu faina din belsug deoarece aluatul se lipeste.Se rastoarna pe plansa de lucru.
  • Cu mainile infainate se impatureste aluatul spre centru (aceasta operatie va scoate din bulele de aer prea mari). Se incearca sa i se dea o forma cat de cat rotunda.
  • Se pudreaza deasupra cu faina. Se acopera aluatul cu un servet si mai lasa la dospit 2 ore. Inainte cu 1/2 de ora de a fi gata dospit aluatul, se preincalzeste cuptorul la 240 grade si se introduceti o oala de teflon (pt a nu se lipi aluatul de vas si a-l scoate mai usor), rezistenta la temperaturi inalte si fara parti din plastic si un capac, de asemenea, rezistent la caldura.
  • Se scoate oala incinsa din cuptor si in functie de cat de moale e aluatul, se pun in oala 50-100 ml apa. Se toarna aluatul in oala incinsa.
  • Se acopera oala si se da la cuptor pt 30-35 min, apoi inca 15 min fara capac. Se scoate painea din oala si se lasa la racit pe un gratar.

Observații:

http://silvia-unaalta.ro/2009/04/02/paine-artizanala-cea-mai-buna-paine/

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 407g
Calorii: 774Kcal
  • Carbo: 156.3g
  • Grăsimi: 1.9g
  • Grăsimi sat.: 0.4g
  • Proteine: 26.4g
  • Fibre: 8.8g
  • Zahăr: 4.2g
  • ProPoints: 20
  • SmartPoints: 22

Poze

Paine artizanala-cea mai buna paine!, poza 1Paine artizanala-cea mai buna paine!, poza 2Paine artizanala-cea mai buna paine!, poza 3Paine artizanala-cea mai buna paine!, poza 4Paine artizanala-cea mai buna paine!, poza 5Paine artizanala-cea mai buna paine!, poza 6

Întrebări:

Cred că este o greşeală. cum să laşi la dospit pîinea 17-30 ore.Aici este vorba de ore. Cum adică să aştepţi cu orele cînd la descriere este vorba de minute. Nu înţeleg.

Raspuns:

Nici eu nu inteleg ce spui. Se lasa la dospit intre 17si 3o de ore. Eu am lasat 17 ore. Despre ce minute vorbim? Silvia



Video sugerat

YouTube

Pudding de paine


Comentarii:

24/10/2011

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2h35m
Ușor
1 / 5
Rețetă Pudding de paine
Pudding de paine
12 porții
1h20m
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Paine artizanala rapida / quick artisan bread
Paine artizanala rapida / quick artisan bread
4 porții
1h30m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Paine artizanala
Paine artizanala
5 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paine cu tarate de ovaz
Paine cu tarate de ovaz
6 porții
30 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Paine taraneasca
Paine taraneasca
4 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!Socul - Strabunul copacilor sau cea mai veche planta medicinala?Socul - Strabunul copacilor sau cea mai veche planta medicinala?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: