Petitchef

Rulada cu miere

Aperitiv
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
3 lingurite cu miere

4 linguri ulei

un varf de cutit de bicarbonat

1 pahar mare de sifon

400 g faina

sare

gem

2 pliculete zahar vanilat

200 g nuci pisate

esenta de rom

150 g zahar pudra

Preparare

  • Freci mierea cu uleiul,pus picatura cu picatura,sare si un varf de cutit de bicarbonat dizalvant in rom.Adaugi apa minerala si faina cat cuprinde pentru a obtine o coca potrivit de moale.Intinzi 4 foi.
  • Fiecare foaie intinsa o ungi cu gem,presari nuca macinata amestecata cu zahar vanilat,apoi rulezi.Coci cele 4 foi in tava unsa si tapetata cu faina,la foc potrivit,timp de 40 minute.Cand s-au copt foile,presari zahar pudra,lasi la racit si,cand s-a racit,tai rulada felioare cam de 2 cm latime.Este o rulada gustoasa,dar si satioasa,datorita nucilor din compozitie.

Poze

Rulada cu miere, poza 1Rulada cu miere, poza 2Rulada cu miere, poza 3Rulada cu miere, poza 4Rulada cu miere, poza 5Rulada cu miere, poza 6

Întrebări:




Comentarii:

28/02/2017

Daca trecem peste micile greseli de prezentare a modului de preparare,este o prajitura buna de post.
sa nu mai fim atat de carcotasi si sa luam si partea buna.
am gatit aceasta prajitura" cu bicarbonat de sodiu alimentar stins cu zeama de lamaie" si este foarte buna,iar timpul de coacere difera de tipul cuptorului,eu am copt in jur de 30-40 minute,la o temperatura de aproximativ 160-180grade.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
simona_c2014_1_2_3_4
simona_c2014_1_2_3_4, 03/09/2016

Interesanta reteta dar am o nesiguranta : ca sa se coaca 40 min, jos cred ca se arde si sus se usuca, banuiesc....De obicei ruladele se fac asa :intai pandispanul, se ruleaza in servet de panza sa nu se sparga, se deruleaza se pune umplutura si iar il rulam. O sa incerc totusi.
Dar mai am o observatie de facut.In prezentarea retetei spuneti niste inexactitati, dupa cum veti vedea:
Tipul rețetei: Aperitiv---------nu zau? e un desert stimabile!
Numarul de porții: 4 porții........doar atat?o rulada e o portie?, sunt cel putin 4 /rulada, deci total 16 portii
Timpul de preparare: 30 minute-daca esti profesionist faci compozitia aluatului, intinzi cu facaletul 4 foi, faci compozitia umpluturii, o intinzi pe aluat, le rasucesti cu grija, le pui in tava si apoi in cuptor....cam 45 minute -o ora, daca esti cu experienta.Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 1 oră
Dificultate: Foarte ușor-usor?....este o prajitura de dificultate cel putin medie
"bicarbonat dizolvant in rom" cred ca e o greseala de tastare

(1) (0) Abuz
01/09/2016

Bicarbonat de sodiu,pe ce lume traiestii !!!!!!!!! care se dizolva in zeama de lamiie sau otet .

(1) (0) Abuz
01/09/2016

"bicarbonat dizalvant" Ce-o mai fi si ala?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Camembert la cuptor, cu nuci si miere
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
4 porții
25 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă SMOCHINE CU BRANZA DE CAPRA SI MIERE
SMOCHINE CU BRANZA DE CAPRA SI MIERE
4 porții
15 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Rulada cu crema de nuci
Rulada cu crema de nuci
6 porții
35 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Rulada cu nuca
Rulada cu nuca
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Rulada cu crema de ciocolata si banane
Rulada cu crema de ciocolata si banane
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cat de multa miere putem manca in fiecare zi?Cat de multa miere putem manca in fiecare zi?Rulada - desertul rapidRulada - desertul rapidSiropul de agave sau apa de miereSiropul de agave sau "apa de miere"Rulada cu carneRulada cu carne

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: