Petitchef

Omleta cu blat de legume

Altele
4 porții
30 min
Ușor
Omleta mea cu blat de legume s-a nascut in urma ideii de a face o omleta cu blat exact ca de pizza, doar ca nu doream sa fac o pizza la tigaie, ci o omleta. Asa ca m-am gandit cum as putea sa fac sa obtin un blat, dar fara sa se arda sau sa ramana nimic crud.
Am vrut sa fac omleta cu dovlecei si ciuperci, sa mai adaug si bacon si cascaval, adica exact ca o pizza, doar sa nu fie pizza.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
100 g ciuperci

2 dovlecei potriviti

1 lingurinta ulei wok

3 oua

1 legatura patrunjel

5 6 felii bacon

5 6 felii cascaval

mirodenii (maghiran, busuioc, oregano, chilli si piper alb, frunze de telina)

Preparare

  • Am pus in tigaie cu putin ulei dovleceii taiati felii subtiri. Am folosit ulei pentru wok, e foarte aromat si mirosul de usturoi s-a imbinat tare placut cu legumele din tigaie.

    Am invartit dovleceii de pe o parte pe alta cateva minute pentru a se patrunde bine, apoi am adaugat ciupercile taiate felii mari cu tot cu piciorus.

    Am lasat legumele sa se mai caleasca in ulei cateva minute, apoi am adaugat mirodeniile dorite peste ele. Am pus maghiran, busuioc, oregano, chilli si piper alb – ca o pizza in toata regula
  • Intre timp am batut bine ouale – 3 la numar au fost – am adaugat si aici condimente, in plus fata de ce am enumerat mai sus, am mai adaugat si frunze de telina si o legatura de patrunjel taiat foarte fin.

    Apoi am turnat uniform compozitia de oua in tigaie, peste legume. Cat timp omleta a stat la foc mic, am taiat rapid cateva bucatele subtiri de bacon si le-am asezat pe suprafata omletei.

    Iar deasupra, peste toata omleta, am pus si cateva felii de cascaval si am acoperit totul cu un capac.

    Nu a fost nevoie sa intorc omleta de pe o parte pe alta fiindca s-a creat caldura datorita capacului ceea ce a premis coacerea partii de la suprafata a omletei.

    S-a rumenit frumos pe partea de jos, iar la suprafata a ramas putin suculenta, in timp ce cascavalul s-a topit si s-a intins pe toata suprafata omletei.

    Dupa gust, se poate servi cu ketch-up sau alaturi de cartofi prajiti. In imagine a fost servita alaturi de o felie de orez expandat.

Poze

Omleta cu blat de legume, poza 1Omleta cu blat de legume, poza 2Omleta cu blat de legume, poza 3



Comentarii (17):

KETE
KETE, 10/09/2013

Cred ca este delicios

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/09/2013

E super si e si foarte usor de realizat

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/09/2013

Delicios...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
cercel ionel_c2013
cercel ionel_c2013, 14/09/2013

MULTUMIM AM FACUT SI NOI ESTE FOARTE BUNA

(0) (0) Abuz
10/09/2013

O idee excelenta /

(0) (0) Abuz
10/09/2013

Imi place.

(0) (0) Abuz
09/09/2013

Excelent!!! Ador Aceasa reteta ♥

(0) (0) Abuz
09/09/2013

Am s-o incerc curind.

(0) (0) Abuz
nina46
nina46, 09/09/2013

Buuuuna !

(0) (0) Abuz
09/09/2013

Arata f bine!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Omleta la multicooker philips
Omleta la multicooker philips
2 porții
10 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Omleta cu legume
Omleta cu legume
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Omleta la cuptor cu legume
Omleta la cuptor cu legume
3 porții
20 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratarCine nu stie sa faca o omleta?Cine nu stie sa faca o omleta?Ratatouille - Un amestec impetuos legumeRatatouille - Un amestec impetuos legume

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: