Petitchef

LASAGNEA

Felul principal
6 porții
1 oră
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Cele 12 bucati de paste se fierb in apa clocotita cu un praf de sare si o lingurita de ulei(pentru a nu se lipi intre ele)cca10 minute,apoi se scurg si se clatesc cu apa rece.Ceapa tocata marunt,se caleste in ulei incins,impreuna cu morcovul si radacina de telina(sau patrunjel),date prin razatoarea mica.
  • Se adauga si carnea tocata, iar atunci cand isi schimba culoarea si ii scade tot sucul lasat,se adauga si sucul de rosii,se condimenteaza si se pipereaza.
    Pentru a doua umplutura,curatam ciupercile si le maruntim sau feliem foarte subtiri,apoi le calim in putin ulei,adaugand pastrama din piept de pui si caizerul taiat bucati mici si subtiri.
  • La sfarsit se condimenteaza si se pipereaza dupa gust.
    Se pregateste sosul Bechamel,ddezlegand cele doua linguri de faina calite putin in untul incins,cu paharul de lapte, amestecand continuu,pana obtinem sosul cremos care se condimenteaza si el,dupa gust.
  • Se unge o tavita cu unt,apoi se aseaza pastele de Lasagne fierte,una langa alta,se aseaza un strat uniform din prima umplutura,peste care se toarna cateva linguri de sos Bechamel,se continua cu al doilea strat de paste fierte,apoi se intinde si umplutura a doua,se stropeste cu putin sos Bechamel,se acopera cu ultimul stratde paste fierte peste care se toarna restul de sos Bechamel si se presara cascavalul ras.Se da tavita la cuptor pentru 20 de minute.
  • Se portioneaza dupa ce s-a racit putin.
    oprit cateva linguri din prima si a doua umplutura,pe care le-am amestecat si le-am asezat peste ultimul strat de paste,apoi am turnat sosul si cascavalul.


Poze

LASAGNEA
LASAGNEA - poza 2
LASAGNEA - poza 3
LASAGNEA - poza 4
LASAGNEA - poza 5
LASAGNEA - poza 6
LASAGNEA - poza 7
LASAGNEA - poza 8

Întrebări:




Comentarii:

14/04/2012

Nu are nici cea mai mica legatura cu adevarata lasagna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tajine cu vită și legume
Tajine cu vită și legume
5 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Lasagna vegetariană
Lasagna vegetariană
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Chiftele cu miez de mozzarella
Chiftele cu miez de mozzarella
3 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftele moi și gustoase
Chiftele moi și gustoase
5 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează