Petitchef

Lasagnea

Felul principal
6 porții
60 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
PRIMA UMPLUTURA;

400 g carne tocata amestec(porc+vita),

o ceapa,un morcov mic,

o felie radacina telina,

o lingurita condimente legume uscate(delikat),

piper,

un praf de condinente uscate pentru pizza(dafin,

oregano,cimbrisor,coriandru,usturoi,busuioc)

doua linguri de ulei,100ml suc de rosii(un pahar)

DOUA UMPLUTURA;

150 g pastrama afumata din piept de pui,

150 g caizer,

200 g ciuperci,doua linguri de ulei,

o lingurita de condimente pentru pizza,

o lingurita de condiment din legume uscate,

piper

CANTITATI SOS BECHAMEL;

O lingura de unt,doua linguri de faina,

un pahar de lapte(cu grasime 3,5%),piper delikat

DECORARE;

100 g cascaval ras +12 bucati paste

Preparare

  • Cele 12 bucati de paste se fierb in apa clocotita cu un praf de sare si o lingurita de ulei(pentru a nu se lipi intre ele)cca10 minute,apoi se scurg si se clatesc cu apa rece.Ceapa tocata marunt,se caleste in ulei incins,impreuna cu morcovul si radacina de telina(sau patrunjel),date prin razatoarea mica.
  • Se adauga si carnea tocata, iar atunci cand isi schimba culoarea si ii scade tot sucul lasat,se adauga si sucul de rosii,se condimenteaza si se pipereaza.
    Pentru a doua umplutura,curatam ciupercile si le maruntim sau feliem foarte subtiri,apoi le calim in putin ulei,adaugand pastrama din piept de pui si caizerul taiat bucati mici si subtiri.
  • La sfarsit se condimenteaza si se pipereaza dupa gust.
    Se pregateste sosul Bechamel,ddezlegand cele doua linguri de faina calite putin in untul incins,cu paharul de lapte, amestecand continuu,pana obtinem sosul cremos care se condimenteaza si el,dupa gust.
  • Se unge o tavita cu unt,apoi se aseaza pastele de Lasagne fierte,una langa alta,se aseaza un strat uniform din prima umplutura,peste care se toarna cateva linguri de sos Bechamel,se continua cu al doilea strat de paste fierte,apoi se intinde si umplutura a doua,se stropeste cu putin sos Bechamel,se acopera cu ultimul stratde paste fierte peste care se toarna restul de sos Bechamel si se presara cascavalul ras.Se da tavita la cuptor pentru 20 de minute.
  • Se portioneaza dupa ce s-a racit putin.
    oprit cateva linguri din prima si a doua umplutura,pe care le-am amestecat si le-am asezat peste ultimul strat de paste,apoi am turnat sosul si cascavalul.

Poze

LASAGNEA, poza 1LASAGNEA, poza 2LASAGNEA, poza 3LASAGNEA, poza 4LASAGNEA, poza 5LASAGNEA, poza 6LASAGNEA, poza 7LASAGNEA, poza 8


Comentarii:

14/04/2012

Nu are nici cea mai mica legatura cu adevarata lasagna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Cannelloni alla bolognese
Cannelloni alla bolognese
4 porții
2h30m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Lasagna
Lasagna
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Carne cu legume gratinate
Carne cu legume gratinate
8 porții
1h45m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chow mein
Chow mein
4 porții
1h30m
Ușor
4 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: