Petitchef

Zahar granulat

Desert
2 porții
20 min
30 min
Foarte ușor
199 Kcal

Ingrediente

Numarul de porții: 2
100 g zahar pudra cumparat

10 g apa

Preparare

  • Este foarte important sa folosim zahar cumparat deoarece amidonul continut de acesta impiedica topirea zaharului in timpul coacerii.
  • Amestecam apa cu zaharul, vom obtine o compozitie destul de sfaramicioasa dar luam bulgarasi mici in palma si ii framantam pana se compacteaza dupa care dam biluta printr-o razatoare ca aceasta, avem grija sa razuim apasat si incet si direct pe o foaie de hartie de copt asezata i tava de la cuptor.
  • Bagam granulele in cuptorul rece, apoi aprindem cuptorul la 40 grade, functia cuptor ventilat, si le lasam timp de 1 ora.
  • Lasam granulele intr-un loc cald dar uscat din bucatarie, eventual pe un dulap inalt, timp de 24 de ore. ornat un tortino cu aceste granule, si copt timp de 12 minute la 220 grade. Granulele nu s-au topit.

Poze

Zahar granulat, poza 1Zahar granulat, poza 2Zahar granulat, poza 3Zahar granulat, poza 4Zahar granulat, poza 5
L Laura Adamache

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 55g
Calorii: 199Kcal
  • Carbo: 49.8g
  • Grăsimi: 0g
  • Grăsimi sat.: 0g
  • Proteine: 0g
  • Fibre: 0g
  • Zahăr: 49.5g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 12

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii





Punctează această reţetă:



Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar arsCrema catalana - verisoara cremei de zahar arsCum sa faci zahar caramelizatCum sa faci zahar caramelizat

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: