Pasta de zahar

De Lissa
(4.54/5 - 310 voturi)
27 comentarii

  • Pasta de zahar
  • Pasta de zahar, Poza 2
  • Pasta de zahar, Poza 3
  • Pasta de zahar, Poza 4
  • Pasta de zahar, Poza 5
  • Pasta de zahar, Poza 6
  • Pasta de zahar, Poza 7
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
2 porții
Preparare:
30 min
Gătire:
15 min
Gata în:
45 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 1g gelatina
- 6 l apa
- 1 g margarina
- 2 g miere
- zahar pudra

Preparare

Etapa 1

Gelatina si apa se amesteca putin ,se pun pe baie de abur si cand e calda se adauga margarina si mierea,se amesteca usor pana se dizolva.

Etapa 2

Se pune zahar pudra intr-un castron ,pus pentru inceput 300-400g,se adauga lichidul se amesteca cu o lingura usor incepand din mijloc si se mai adauga zahar pana se face ca o pasta groasa.

Etapa 3

Asa arata...cand nu se mai poate amesteca ,se rastoarna pe masa de lucru pe care punem zahar pudra si framantam bine pana nu se mai lipeste de masa si devine ca un aluat.

Etapa 4

Apasat in ea ca sa va dati seama cum trebuie sa fie. Aici e gata, o fac cu o zi inainte de a imbraca tortul si e mai bine ,se odihneste si se lucreaza mai usor.

Etapa 5

Pusa in folie si lasata la rece .Se intareste pana a doua zi ,dar se pune la temperatura camerei cu 1-2 ore inainte de a o folosii si se framanta bine cu mainile umezite putin sau se poate chiar incalzi putin la mw inainte de framantare si isi revine;trebuie framantata bine ca sa nu crape.

Etapa 6

Se presara putin zahar pe masa de lucru ,se intinde cu o vergea aproape de 1/2 cm ,se baga mainile amandoua sub foaie si se pune peste tortul pregatit dinainte,adica indreptat si uns cu un strat de crema sau unt.

Etapa 7

Se niveleaza cu grija deasupra si in parti,cine are mistrie pt tort ,cine nu face ca mine cu mainile, se taie surplusul si se orneaza dupa preferinta.

Întrebări:



De Lissa





Punctează această reţetă:

Comentarii (27):

13/09/2012

E super doar ca am intimpinat o problema mi-sa terminat zaharul farin cum aici si la aceasta ora nu am de unde sa mai cumpar am pus pasta de zahar in folie si am bagato intrun contenotor ermetic si miine voi cumpara , voi continua sa framint pasta .sper din suflet sa se pastreze bine.felicitari sunt foarte incintata de aceasta reteta.succes

(0) (0) Abuz
12/05/2013

F buna si am sa o incerc luna viitoare pt tortul fetei mele.multumesc de reteta

(0) (0) Abuz
naomy
naomy, 17/04/2011

Mutumesc pt exemplu detaliat ,acum fac si eu prima oara sper sa-mi iese .

(0) (0) Abuz
06/01/2013

Este prima oara cand lucrez cu pasta de zahar... super reteta.multumesc

(0) (0) Abuz
18/08/2011

Nu-mi plac masurile caci nu le inteleg in rest e ok

(0) (0) Abuz
11/02/2013

An sfarsit cieva care spune tot multumesc.

(0) (0) Abuz
01/03/2012

E foarte tare o sa incerc si eu mersi

(0) (0) Abuz
22/08/2015

Acolo scrie șase litri de apa?

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Foarte bunaaaaaaaaaaaaa
Valcea

(0) (0) Abuz
25/06/2012

Super tare am sa incerc si eu

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Crema catalana - verisoara cremei de zahar arsCrema catalana - verisoara cremei de zahar arsCum sa faci zahar caramelizatCum sa faci zahar caramelizatCea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale